Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Громадам необхідно прискорити розроблення заявок на проекти розвитку інфраструктури

29 травня 2019 - 15:45

Під головуванням керівника апарату облдержадміністрації Зінаїди Бойко відбулося засідання комісії з підготовки висновків щодо проектних заявок на проекти, які фінансуватимуться за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад. У заході  також взяли участь фахівці структурних підрозділів облдержадміністрації та представники об’єднаних територіальних громад.

За результатами двох засідань 16 громад отримали схвальні висновки комісії облдержадміністрації на  29 проектних заявок на суму 37 млн 489 тис. 500 грн,  що становить близько 30% від загальної суми інфраструктурної субвенції для області. За рішенням комісії Водянській сільській об’єднаній територіальній громаді Кам’янсько-Дніпровського району проектні заявки на чотири проекти було повернуто на доопрацювання.

- Звертаюся до присутніх:  дуже пильно і ретельно, відповідально поставтеся до формування та подання заявок. Слід приділити особливу увагу якості оформлення документації. Також нагадую, що проектні заявки мають містити інформацію про проекти з урахуванням потреб різних соціальних груп, осіб з інвалідністю та з метою забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків. Наголошую, що проектні заявки мають бути надані до Мінрегіону до 3 липня, тож не зволікайте з підготовкою і наданням проектних заявок на всю суму субвенції, - наголосила Зінаїда Бойко.

Члени комісії розглянули 20 проектних заявок від шести об’єднаних територіальних громад на загальну суму 25 млн 163 тис. 800 грн.

Загалом у 2019 році бюджетна субвенція на розвиток об’єднаних територіальних громад складає 2,1 млрд грн, з них 132,7 млн грн  передбачено для 44 об’єднаних територіальних громад Запорізької області, з них вісім отримають субвенцію вперше.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер