Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Голова облдержадміністрації взяв участь у роботі ІХ Форуму «Україна – Польща»

30 жовтня 2008 - 18:05

28 та 29 жовтня у Донецьку проходив ІХ Форум «Україна – Польща» за участю Президента України Віктора Ющенка, Президента Республіки Польща Лєха Качинського, Голови Ради міністрів АРК, голів обласних та міських державних адміністрацій.

У роботі Форуму взяв участь і голова Запорізької ОДА Олександр Старух. Безпосередню участь у роботі відповідних секцій Форуму також взяли підприємства – члени Запорізької торгово-промислової палати: Запорізький експоцентр, ТОВ «Логопат Україна», ТОВ «Термолит – Вогнетрив», ПП «Південтрансполіс Плюс», ТОВ «Електротехмаш».

Учасники Форуму розглянули питання співробітництва у галузі палива та енергетики, інвестиційної політики та сфери інновацій, у сфері торгівлі та туризму, розвитку транспортних сполучень та прикордонної інфраструктури.

Підбиваючи підсумки зустрічі, Президент України висловив переконання, що українсько-польське торговельно-економічне співробітництво має бути поширене на східну Україну, де зосереджена значна частина української промисловості.

Запорізька область вже тривалий час активно співпрацює з Польською Республікою. Зростають обсяги імпорту та експорту, інвестицій, залучених в економіку регіону, польські ділові кола беруть участь в обласних виставкових заходах.

Наразі керівництвом області опрацьовується можливість укладання угоди про торгово-економічне, науково-технічне та культурне співробітництво з одним із регіонів Польської республіки.

На думку фахівців, Запорізька область також має великий потенціал для розвитку співпраці у туристичній галузі, основою для якого може стати зацікавленість польської сторони у пізнанні України як сусідньої держави.

- Для нашого регіону цей Форум – це, перш за все, можливість налагодити нові ділові контакти та відродити вже існуючі, розвинути економічне співробітництво з польськими партнерами задля піднесення регіональної економіки, – зазначив Олександр Старух.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер

Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Запоріжжя – обговорили подальшу співпрацю

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 216 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю

Ситуація складна, але контрольована: про енергозабезпечення Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області