Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Під час жнив погода залишається фактором ризику в роботі аграріїв

5 липня 2019 - 10:45

Мінагрополітики проведено відеоконференцію з питань збирання врожаю ранніх зернових та зернобобових культур та актуальних питань державної підтримки. В облдержадміністрації на зв’язку були директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Андрій Поляков та фахівці Департаменту.

Як відзначила в. о. міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева, в усіх областях України аграрії розпочали збирання ранніх зернових та зернобобових культур. Наразі намолочено понад 7 млн тонн зерна з площі 2,2 млн га. Середня врожайність наразі  становить 32,5 центнера з одного гектара.

- На сьогодні погода залишається фактором ризику в роботі аграріїв. Вже є втрати і вони стають дедалі відчутнішими. Тому  прошу враховувати всі можливі ризики та виклики під час жнив, - наголосила Ольга Трофімцева.

Запорізькими аграріями вже намолочено перший мільйон тонн ранніх зернових. За даними Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, за станом на 4 липня в області обмолочено 333 тис. га ранніх зернових і зернобобових культур (36% до прогнозу), намолочено 1061 тис. тонн зерна нового врожаю. Середня врожайність на сьогодні становить 31,9 центнера з одного гектара, в тому числі врожайність озимої пшениці – 33,4 ц/га, озимого ячменю – 37,4 ц/га, ярого ячменю – 25,4 ц/га, гороху – 23,5 центнера з одного гектара.

Триває також збирання озимого та ярого ріпаку, який скошено та обмолочено на площі 42 тис. га, намолочено 91 тис. тонн із середньою врожайністю 21,8 ц/га.

- При наданні державних коштів фермерам ми маємо чітко розуміти, який ефект від цього отримають не лише самі одержувачі, але й весь аграрний сектор. Йдеться про так званий KPI державної підтримки. Тобто необхідно визначити показники ефективності використання сільгоспвиробниками бюджетних коштів і орієнтуватися, в першу чергу, на результати, - підкреслила Ольга Трофімцева.

Також було акцентовано на питанні необхідності моніторингу економічного та соціального результату від використання одержувачами бюджетних коштів.

 

  Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування