Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Індекс реальної заробітної плати в області продовжує випереджати показник по державі

15 липня 2019 - 10:44

Індекс реальної заробітної плати в області у січні-травні 2019 року проти попереднього року був вищим за аналогічний показник по Україні – 112,7 % проти 110,1 %. Це дозволило області за цим показником посісти ІІІ місце серед регіонів України. За підсумками 2018 року за цим показником область посіла IV місце.

За даними органів державної статистики, середньомісячна номінальна заробітна плата в розрахунку на одного штатного працівника в області в січні-травні 2019 року становила 9 923 грн, що склало 100,5 % від розміру по Україні (9 878 грн).

У Департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації пояснили, що середня заробітна плата по області перевищувала розміри соціальних гарантій: у 2,4 разу – законодавчо встановлений рівень мінімальної заробітної плати (4 173 грн) та в 5,2 разу – прожитковий мінімум для працездатних осіб (1 921 грн).

Слід зазначити, що в січні-травні 2019 року порівняно з відповідним періодом попереднього року темпи росту заробітної плати в області на 2,5 в.п. перевищували загальнодержавний показник – 122,6 % проти 120,1 %. Це вивело область на ІІІ місце серед регіонів України. Значний вплив на збільшення рівня заробітної плати в регіоні мали високі темпи росту заробітної плати в промисловій галузі області – 129,4 % проти 120,1 % у цій галузі по Україні. Загалом у промисловому комплексі області зайнято 139,2 тис. осіб або 39,4 % середньоспискової чисельності працюючих.

Поряд з цим, в окремих сферах економічної діяльності в області, де середньомісячна заробітна плата вже тривалий час залишається нижчою, ніж по державі, темпи її росту продовжували відставати від середньогалузевих показників по Україні. Зокрема, це стосується професійної, наукової та технічної діяльності (106,2 % проти 124,7 %), сільського господарства, лісового та рибного господарств (113,7 % проти 118,1 %). В інших галузях, де заробітна плата була меншою за середньогалузевий показник по Україні, намітилися позитивні зрушення щодо темпів її зростання.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Диспетчерський центр «Укренерго» застосував графік аварійних відключень до кінця сьогоднішнього дня у Запорізькій області

Труднощі з оформленням пенсії та відновленням житла: Зінаїда Бойко відповіла за запити мешканців регіону

З 30 березня відкриється двосторонній проїзд через «новий» міст у Запоріжжі – раніше він був одностороннім

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ