Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область має розвивати потенціал історико-культурного туризму

20 серпня 2019 - 14:45

В облдержадміністрації відбулося чергове засідання тематичної робочої підгрупи «Туризм» Департаменту культури, туризму, національностей та релігій з розробки проєкту Стратегії регіонального розвитку Запорізької області на період до 2027 року. Засідання відбулося під головуванням заступника директора Департаменту Марини Анісімової та за участю керівників закладів культури і членів робочої підгрупи.

Марина Анісімова ознайомила з учасників з результатами громадських обговорень проєкту структури можливих стратегічних цілей та бачень розвитку Запорізької області. Стратегічними пріоритетами Запорізької області визначено такі цілі: розвиток людського капіталу та підвищення якості життя населення; конкурентоспроможна економіка регіону у національному та глобальному просторі; гармонійний просторовий розвиток; екологічна безпека та ресурсоефективне чисте виробництво.

− Стосовно нашої галузі Україна сьогодні потребує нового бачення просування історико-культурного туризму. Запорізька область має також унікальну рекреаційно-курортну зону, яка повинна отримати належний розвиток і стати справжньою перлиною туризму. Для комфортного відпочинку як жителів області, так і іноземних туристів необхідно розвивати інфраструктуру курортного узбережжя, налагодити транспортне сполучення, зробити приморські райони привабливими з точки зору інвесторів. При розробці оновлення інфраструктури важливо враховувати наявність природоохоронних зон. Нагальним завданням є також забезпечення курортних зон комунікаціями, водопостачанням та газопостачанням, − підкреслила заступник директора Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Марина Анісімова.

У рамках стратегічної цілі «Конкурентоспроможна економіка регіону у національному та глобальному просторі» до компетенції тематичної підгрупи «Туризм» відносяться такі операційні цілі як нарощення туристично-рекреаційного потенціалу.

Пріоритетними напрямками визначено: розвиток туристичних продуктів та мереж; туристична промоція області, підтримка інноваційних проєктів, культурно-мистецьких заходів, що формують імідж регіону, просування історико-культурного туризму; розвиток рекреаційно-курортної зони Приазов’я.

Члени робочої підгрупи розглянули стратегічні пріоритети галузі Запорізької області та надали свої зауваження та пропозиції щодо нарощення туристично-рекреаційного потенціалу. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області