Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ефективне використання енергоресурсів – запорука розвитку територій

27 листопада 2008 - 15:10

Перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Бережний провів семінар-нараду з головами РДА щодо стану реалізації заходів, спрямованих на скорочення споживання традиційних паливно-енергетичних ресурсів .

- В умовах безпрецедентного зростання світових цін на енергоносії та входження України у світовий конкурентний ринок постає нагальна необхідність у вдосконаленні механізмів забезпечення ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів. Саме вони стануть запорукою розвитку територій, - зазначив Олександр Бережний, відкриваючи семінар.

Стан реалізації заходів обласної комплексної програми ефективного використання енергетичних ресурсів на 2007-2010 роки залишається незадовільним, без практичного їх впровадження. Проблема - у фінансуванні.

Пілотні проекти переведення об'єктів на опалення електричною енергією розробляються лише у Великобілозерському, Веселівському, Василівському, Мелітопольському, Чернігівському, Гуляйпільському, Пологівському, Приазовському, Новомиколаївському, Якимівському та Вільнянському районах.

Робота з енергозбереження вже дає свої позитивні результати у Запоріжжі. Досвідом на нараді поділились представники міських тепломереж.

У Запоріжжі використання вторинного тепла лише «Запоріжсталі» дало економію газу понад 10 мільйонів кубів. Запоріжці мають намір використовувати теплову енергію й інших металургійних підприємств, щоб таким чином ще економити майже 17 млн. кубів газу. Вигідно на думку теплопостачальників використовувати електроенергію за нічними тарифами.

Іншим кроком може бути використання нетрадиційних енергоносіїв. Практичне впровадження нетрадиційних і поновлювальних джерел енергії у паливно-енергетичному балансі області розглядається у Куйбишевському, Приазовському, Оріхівському, Бердянському, Якимівському та Приморському районах .

Перший заступник голови ОДА дав доручення керівникам територій особисто контролювати реалізацію пілотних проектів з переведення об'єктів соціальної і бюджетної сфери, житлово-комунального господарства з централізованого на автономне опалення та забезпечити розроблення і впровадження стимулюючих заходів щодо зростання частки використання альтернативних видів палива .

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області