Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Рівень розрахунків жителів області за послуги ЖКГ влітку підвищився

13 вересня 2019 - 15:21

Під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Віктора Скоблікова відбулася селекторна нарада з питань розрахунків населення за житлово-комунальні послуги. На прямому зв’язку з облдержадміністрацією перебували районні профільні підрозділи та структури.

Як повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Литвиненко, рівень розрахунків населення за всі види житлово-комунальних послуг за станом на 01.08.2019 становить 103,2 %. Це на 1,8 % більше у порівнянні з минулим місяцем (за станом на 01.08.2018 – 89,5%). Борг населення на кінець звітного місяця сягає 2,634 млрд грн, що на 77 млн грн менше, ніж у липні.

За послугу з централізованого опалення та гарячого водопостачання населенням сплачено 104,1%,  що на 1,7%  вище у порівнянні з минулим місяцем. Сума боргу становить 942 млн грн, зменшившись на 28 млн грн у порівнянні зі станом на 01.07.2019.

Рівень розрахунків населення області за послугу з водопостачання та водовідведення становить 85,6%,  що на 0,2%  більше, ніж у липні. Накопичено борг у сумі 241,5 млн грн, що на 689 млн грн більше.

За послугу з утримання будинків та прибудинкових територій жителі області розрахувалися на 89,6%,  таким чином заборгувавши 361,8 млн грн.

За послугу з вивезення побутових відходів населення області сплатило 91,3% суми, борг на кінець звітного місяця налічує 43,9 млн грн.

За даними АТ «Запоріжгаз» рівень розрахунків безпосередньо населення області за спожитий природний газ на звітну дату становить 100 %.

Підсумовуючи інформацію, Віктор Скобліков наголосив, що рівень розрахунків населення за житлово-комунальні послуги значно впливає на роботу підприємств галузі та підготовку до опалювального сезону.

–  З огляду на наявний стан прошу керівників територій продовжувати заходи щодо активізації підприємствами житлово-комунального господарства роботи в цьому напрямку. Зокрема, продовжуйте укладати з боржниками договори на реструктуризацію, проводити роз’яснювальну роботу з боржниками, продовжувати проведення позовної роботи щодо стягнення заборгованості у судовому порядку, – наголосив посадовець.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя