Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі зелені садиби опановують міжнародні інструменти ведення бізнесу

17 вересня 2019 - 16:25

У Запорізькій області продовжується реалізація міжнародного проєкту «CERTOUR». Упродовж першого етапу проєкту «Система сертифікації якості агротуризму CERTOUR» (2013-2015 роки) область отримала майже 75 тисяч євро інвестицій. Сьогодні в облдержадміністрації відбулася презентація другої фази впровадження проєкту.

У заході взяли участь директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Оксана Матвіїшина, начальник Управління зовнішніх зносин та ЗЕД Артур Бойко, генеральний директор Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізькій області Володимир Степаненко, координатор проєкту CERTOUR II від Греції Джордж Стампуліс, координатор проєкту від партнера муніципалітету міста Ксанті (Греція) Марія-Елена Сімеоніду, президентка громадської організації «Development Principles» (Вірменія) Анахіт Газанчян, координатор проєкту від партнера муніципалітету міста Щіле (Туреччина) Айла Бешир, менеджер проєкту від партнера муніципалітету міста Щіле (Туреччина) Єлмаз Коркмаз.   

– Реалізація проєкту дає нам можливість розробити діючу систему сертифікації якості послуг агротуризму на відповідність міжнародним стандартам. І якщо на початку цієї роботи в області налічувалося лише кілька зелених садиб, то вже сьогодні ми з гордістю можемо говорити про функціонування  51 успішної садиби. Більшість із них отримали сертифікати якості міжнародного зразка та  внесені до міжнародного реєстру зелених садиб. Наразі розпочато другий етап проєкту «CERTOUR» II для кращого менеджменту МСП», який допоможе запорізьким бізнесменам запровадити нові управлінські інструменти та методи на своїх підприємствах. Інвестиції цього проєкту складають 138 тис. євро, з них 11 тис. євро – співфінансування з обласної адміністрації як учасника проєкту, – повідомила Оксана Матвіїшина.

Артур Бойко підкреслив, що обласна влада підтримує постійний діалог з бізнесом та сприяє створенню можливостей для його розвитку у регіоні. Це враховано у стратегічних напрямках розвитку Запорізької області. Слід відзначити, що область одна з небагатьох, яка фінансово підтримує розвиток саме малого та середнього підприємництва. Дієвим інструментом підтримки владою бізнесу є реалізація низки заходів обласної Програми розвитку малого і середнього підприємництва, які фінансуються з обласного бюджету.

Як повідомив Джордж Стампуліс, основна ідея проєкту – покращення кваліфікації працівників малого та середнього підприємництва в туристичному секторі, зокрема агротуризмі. Наразі агротуризм є більше сімейним бізнесом і він розвивається інтуїтивно. Запропонована вже відпрацьована модель, управлінські інструменти та методи допоможуть підвищити конкурентоспроможність та розвивати нові напрямки діяльності.

По завершенні проєкту буде створено інтернаціональну мережу туристичних об’єктів (100 мікро, малих та середніх підприємств із п’яти партнерських країн – по 20 з кожної), що сприятиме просуванню вітчизняного туристичного продукту на міжнародній арені.

Володимир Степаненко наголосив, що завдяки співпраці з обласною владою наша область єдина, яка представляє Україну. Міжнародними партнерами проєкту виступають: торгово-промислова палата міста Кавала (Греція) – лідер-партнер, муніципалітет міста Ксанті (Греція), муніципалітет міста Щіле (Туреччина), громадська організація Development Principles Єреван (Вірменія), муніципалітет міста Констанца (Румунія).

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про ліквідацію наслідків негоди

Маленькі переселенці з Бердянщини провели незабутній відпочинок на Західній Україні

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі

Офісні приміщення у Запоріжжі на приватизаційному аукціоні. Електронні торги – 25 квітня 2024 року

Платформа допомоги врятованим – урядовий сервіс для підтримки постраждалих внаслідок війни