Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Токмак готується зустрічати ІІ фестиваль ковальської майстерності «Вогняна квітка»

18 вересня 2019 - 12:37

За повідомленням Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації, фестиваль ковальської майстерності «Вогняна квітка» приурочений до Дня міста Токмака в рамках подолання його депресивності. Організатори та засновники фестивалю: міська та обласна влада, місцевий майстер ковальського мистецтва Олександр Ракшевський.

За словами директора Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислава Мороко, метою фестивалю є впровадження подієвого туризму в місті, міжрегіональна співпраця, підвищення рівня життя населення, подолання бідності та безробіття за рахунок розвитку підприємництва, інфраструктури, готельного бізнесу, закладів харчування, малого та середнього бізнесу, привернення уваги громадськості до збереження і розвитку робітничих професій, зокрема ковальства, збагачення культурної спадщини.

Захід обіцяє стати найбільшою культурно-мистецькою  подією року.  Адже поєднає в собі красу та міць ковальства, виступи артистів,  вогняне шоу, незабутні враження та сувеніри.

У ІІ фестивалі ковальської майстерності «Вогняна квітка» візьмуть участь близько 20 ковалів з міст Запоріжжя, Мелітополя, Марганця, Сум, Полтави,  Миргородського району Полтавської області та м. Токмака. Також серед учасників свята - провідні майстри ковальського ремесла, емальєри, художники та скульптори по металу, ковалі-любителі та народні майстри.

Гості, які завітають на «Вогняну квітку», зможуть не лише подивитися на роботу ковалів, а й спробувати себе у цій професії. Під час фестивалю також заплановано виступи солістів, фольклорних, танцювальних та хорових колективів міського Будинку культури, дитячої музичної школи, можна буде ознайомитися з виробами народних майстрів та взяти участь у майстер-класах, відвідати виставки у краєзнавчому музеї, спробувати місцеві смаколики.

Крім цього, всі учасники-ковалі долучаться до виготовлення авторських елементів до металевої скульптури «Ліра», яка буде урочисто презентована та прикрасить Токмак. Родзинкою свята стане концерт відомої української співачки Злати Огневич. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку