Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Енергодарський «Тепловодоканал» погашує борги по заробітній платні та електроенергії

18 вересня 2019 - 14:28

Проблеми сфери ЖКГ м. Енергодар були детально розглянуті на нараді в облдержадміністрації, яку провів 9 вересня голова облдержадміністрації Віталій Туринок.

Нагадаємо, що через борги населення та комунальних підприємств у місті Енергодар виникла загроза для вчасного початку та сталого проходження опалювального сезону.

Під час наради було прийнято низку рішень, зокрема, спрямованих на ліквідацію боргів та стабілізацію роботи КП «Тепловодоканал».  Адже від роботи цього комунального підприємства залежить своєчасний початок опалювального сезону та його стабільне проходження в м. Енергодар.

Голова облдержадміністрації Віталій Туринок акцентував увагу на тому, що всі завдання мають чіткі строки та відповідальних за виконання. Як зазначив очільник області, «ми визначилися з датами. Першою є 11 вересня, коли відбудеться сесія міської ради. Після цього, впродовж тижня, має бути вирішено питання погашення заборгованості по низці напрямів».

За інформацією Департаменту фінансів облдержадміністрації, 11 вересня Енергодарська міська рада прийняла рішення про відшкодування різниці в тарифах для КП «Тепловодоканал» у сумі 5,1 млн грн. Це дозволило запустити процес погашення заборгованості комунального підприємства перед своїми працівниками та постачальником електроенергії.

За станом на 17 вересня КП «Тепловодоканал» уже отримало на рахунки 4,5 млн грн. З них  спрямовано 2,8 млн грн на погашення заборгованості по заробітній платні та 1,7 млн грн на погашення боргу перед ТОВ «ВЕК «Паливенерго». Це дозволить комунальному підприємству частково стабілізувати свою роботу та продовжити підготовку до опалювального сезону. Робота щодо погашення боргів має бути продовжена.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат