Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькій області виділено додаткові кошти субвенції на житло для дітей-сиріт

19 листопада 2019 - 15:40

Учасники всеукраїнської відеоселекторної нарада, яку провів заступник Міністра соціальної політики Олег Коваль, обговорили попередні результати використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проєктні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання,  забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

У Запоріжжі до роботи долучилися начальник Служби у справах дітей облдержадміністрації Антоніна Матвєєва, директор обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Оксана Понікарова та фахівці Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації.

За повідомленням Служби у справах дітей облдержадміністрації, на 2019 рік для Запорізької області передбачено субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на проєктні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа в сумі 40 млн. 930,4 тис. грн.

Розпорядженням голови облдержадміністрації створено обласну комісію з питань розподілу у 2019 році коштів субвенції. Як повідомила заступник голови комісії Антоніна Матвєєва,  було прийнято рішення щодо розподілу коштів субвенції в сумі  40 850,9 тис. грн. З них на придбання житла або виплату грошової компенсації розподілено 31 млн. 205,1 тис. грн., які витрачено на придбання 13 квартир у м. Мелітополь та ще однієї  в Приморській ОТГ.

Минулого тижня розпорядженням Кабінету Міністрів України Запорізькій області були додатково виділені 10 млн грн на ці цілі. Найближчим часом планується засідання комісії з питань розподілу  коштів цієї субвенції, на якій буде ухвалено рішення стосовно перерозподілу ще майже 20 мільйонів гривень.

За словами Антоніни Матвєєвої,  за станом на 18 листопада 2019 р. до органів соціального захисту населення надійшла 61 заява від дітей-сиріт та осіб з їх числа, відкрито дев’ять  спеціальних рахунків у банківських установах.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?