Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Держслужбовці та посадовці місцевого самоврядування продовжують вивчення місцевого економічного розвитку

20 листопада 2019 - 12:16

Професійну програму підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування з питань місцевого економічного розвитку було розроблено в рамках Проєкту «Партнерство для розвитку міст» («ПРОМІС») за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади спільно з Національною академією державного управління при Президентові України. Вона була погоджена Нацдержслужбою України та розміщена на сайті Проєкту ПРОМІС.

У межах цієї програми сьогодні в облдержадміністрації відбулось демонстраційне навчання, в якому взяли участь запорізькі держслужбовці та посадовці місцевого самоврядування.

За повідомленням Управління зовнішніх зносин та ЗЕД облдержадміністрації, навчальна програма передбачає вивчення таких тем: «Демократичне відкрите врядування»; «Стратегічне планування; маркетинг і брендинг території»; «Розвиток малого та середнього підприємництва» та «Інвестиційна діяльність».

Як підкреслюють експерти Проєкту ПРОМІС, успіх подальшого розвитку територіальних громад в Україні та трансформаційних процесів у суспільстві відповідно до вимог часу вирішальною мірою залежить від кадрів, фахово і світоглядно підготовлених до активної роботи в нових умовах. Управлінські кадри місцевої влади мають бути обізнані з основами муніципальної діяльності, новітніми технологіями управління місцевим економічним розвитком, володіти вміннями і навичками застосування цих знань в умовах конкретної територіальної громади, ефективно використовувати людські і природні ресурси місцевості для створення потрібної кількості робочих місць та забезпечення належного рівня добробуту.

У практичній площині учасники навчання  працюють у парах, використовують мозковий штурм, а також  одноосібно самостійно виконують завдання. Після цього відбудеться презентація членами команди результатів своєї роботи, які колективно обговорять усі учасники програми та  доповнять коментарями викладачі-тренери. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни