Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Із 2020 року Уряд запроваджує системну оцінку показників роботи голів ОДА

4 грудня 2019 - 11:10

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук провів селекторну нараду, присвячену перспективному плануванню розвитку територій  та запровадженню оцінки показників роботи керівників облдержадміністрацій. Від Запорізької області участь у нараді взяли перший заступник голови облдержадміністрації Іван Федоров та керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.

Глава Уряду звернув увагу керівництва облдержадміністрацій на необхідність прискорення підготовки перспективних планів розвитку територій. Зокрема, моделювання мережі об’єктів охорони здоров’я та освіти, аби Уряд визначився з пріоритетами фінансування.

Олексій Гончарук також повідомив, що з 2020 року Уряд запроваджує системну оцінку показників роботи голів ОДА. Той чиновник, який систематично не показуватиме результати, буде звільнений з посади.

− У програмі дій Уряду ми чітко прописали, що побудуємо інтегровану систему оцінки ефективності роботи чиновників. Тому з 2020 року ми запроваджуємо системну оцінку показників роботи голів ОДА. Вона буде показувати, хто працює на результат, а хто саботує роботу та потребує заміни, – зазначив Глава Уряду.

Для оцінки ефективності роботи розроблено систему оцінки ключових показників ефективності голів ОДА (KPI). Наразі підготовлено проєкт постанови Кабінету Міністрів «Про затвердження Порядку та Методики експериментального проведення моніторингу та оцінки ефективності голів ОДА, Київської та Севастопольської МДА».

За словами Глави Уряду, моніторинг та оцінка діяльності визначатимуть ефективність управлінської діяльності голів ОДА, виявляти проблемні питання розвитку регіону та причини їх виникнення, а також дозволять підвищувати ефективність управлінських рішень органів виконавчої влади.

− Ми дамо змогу навчитися та отримати нові компетенції тим, хто цього хоче. Але якщо держслужбовець показує низькі результати і не хоче вчитися – йому доведеться попрощатися зі службою. Держпосада більше не буде місцем, де працівник просто чекає пенсії та користується пільгами, − наголосив Олексій Гончарук.

Оцінювання проводитиме Секретаріат Кабінету Міністрів на підставі наявних даних державної статистики, інформації центральних органів виконавчої влади, МДА та інших джерел відкритих даних.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя