Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі фахівці працюють над створенням дорожньої карти соціальних послуг

4 грудня 2019 - 12:15

Благодійною організацією «Благодійний фонд «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» у партнерстві з громадською організацією «Основи Свободи» у рамках проєкту «Розвиток соціальної згуртованості в Україні шляхом посилення регіонального та місцевого соціального захисту внутрішньо переміщених осіб, ветеранів та інших осіб, які постраждали від конфлікту»  проведено захід «Фасилітовані діалогові сесії щодо соціальної згуртованості та питань, пов’язаних з конфліктом».

У заході взяли участь заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ірина Разуваєва, представники об’єднаних територіальних громад, управлінь соціального захисту населення, центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді.

Метою заходу було визначення проблемних точок у сфері надання соціальних послуг і соціальної згуртованості в регіоні, налагодження взаємодії обласних структур з представниками об’єднаних територіальних громад на місцях,  надання рекомендацій щодо розв’язання   проблем або складних ситуацій, соціальної згуртованості та взаємодії між інститутами самоврядування.

Відповідно до програми фасилітованої діалогової сесії обговорювались питання  створення карти стейкхолдерів (груп впливу на соціальну політику), сфер взаємодії у громадах, дорожня карта цієї взаємодії і можливі напрями змін.

Задля підвищення ефективності наступних зустрічей відбулося  опитування (анкетування) щодо надання соціальних послуг та соціальної згуртованості.

На думку організаторів, захід сприяв подальшій ефективній співпраці структур, які опікуються наданням соціальних послуг уразливим категоріям населення та постраждалим від конфлікту.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Диспетчерський центр «Укренерго» застосував графік аварійних відключень до кінця сьогоднішнього дня у Запорізькій області

Труднощі з оформленням пенсії та відновленням житла: Зінаїда Бойко відповіла за запити мешканців регіону

З 30 березня відкриється двосторонній проїзд через «новий» міст у Запоріжжі – раніше він був одностороннім

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ