Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжцям театральною мовою показали проблеми гендерно зумовленого насильства

4 грудня 2019 - 12:50

У Запорізькому обласному театрі молоді в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», яка розпочалася в Міжнародний день ліквідації насильства щодо жінок 25 листопада, відбувся показ вистави «Шрами». Захід проведено за ініціативи Дикого театру та ООН Жінки в Україні за підтримки Запорізької облдержадміністрації.

П’єса «Шрами» створена на реальних історіях українських жінок різного віку з різних куточків країни, які постраждали від гендерно зумовленого насильства.

Після перегляду п’єси відбулося обговорення проблематики гендерно зумовленого та домашнього насильства за участю заступника голови облдержадміністрації, уповноваженої особи (координатора) з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, запобігання та протидії насильству за ознакою статі в Запорізькій облдержадміністрації Марини Кудерчук, начальника відділу оздоровлення, сімейної, гендерної політики та протидії торгівлі людьми Департаменту соцзахисту населення облдержадміністрації Ольги Дроздової, представників громадських організацій та  небайдужих глядачів. Як відзначили учасники обговорення, насильство може бути різним: психологічним, економічним, фізичним, сексуальним. Але найстрашніше те, що його маскують під щось прийнятне. На жаль, гендерно зумовлене насильство в Україні є широко розповсюдженим та систематичним явищем, про яке повідомляє лише кожна третя постраждала. Лише визнання проблеми, обговорення та звернення за допомогою зможе розірвати коло насильства і змусити суспільство реагувати – захищати, попереджати, діяти.

За повідомленням Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, за 9 місяців 2019 року в Запорізькій області від домашнього насильства постраждали 2684 особи. З них 2450  жінок та 234  чоловіків. Для подолання проблеми у Запорізькій області діє Комплексна обласна програма з оздоровлення та відпочинку дітей, сімейної, гендерної політики та протидії торгівлі людьми на 2017-2021 роки, заходи якої фінансуються з обласного бюджету.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області