Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

З грудня збільшився максимальний розмір допомоги по безробіттю

5 грудня 2019 - 11:40

foto

З 1 грудня поточного року відповідно до Закону України «Про Державний бюджет на 2019 рік» збільшено прожитковий мінімум. Тож тепер розмір прожиткового мінімуму становить 2027 гривень.

Від його розміру залежать соціальні і трудові виплати, зокрема, розмір максимальної допомоги по безробіттю. Так, тепер прожитковий мінімум на одну працездатну людину становить 2102 гривні.

Це означає, що ті, хто отримує максимальну допомогу по безробіттю (яка розраховується в процентному співвідношенні від середнього доходу за останні шість місяців роботи і не може перевищувати чотири прожиткових мінімумів), з 1 грудня будуть отримувати 8408 гривень на місяць. При цьому розмір мінімальної допомоги по безробіттю залишиться без змін.

При мінімальному розмірі (610 гривень) допомога виплачується особам без страхового стажу; тим, хто за останній календарний рік має страховий стаж менше  шести місяців або звільнений з останнього місця роботи на підставах, передбачених п. 3, 4, 7 і 8 ст. 40, ст. 41 і 45 КЗпП, а також випускникам навчальних закладів (без досвіду роботи) та звільненим зі строкової військової служби в армії.

Якщо страховий стаж протягом 12 місяців, що передують реєстрації особи як безробітної, становить шість або більше місяців, допомога по безробіттю визначається у відсотках до її середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення), залежно від страхового стажу (від 1630 грн).

В обласному центрі зайнятості повідомили, що за станом на 1 грудня чисельність безробітних громадян по області становила 17 тисяч осіб, з них 12,8 тисячі осіб отримують допомогу по безробіттю. Серед них мінімальну, в розмірі 610 гривень – 2602 безробітних, у розмірі 1630 гривень – 1365, а максимальний розмір допомоги по безробіттю  отримують 1072  особи.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни