Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Вихідними – на ярмарок

28 січня 2009 - 12:59

З початку січня ціни на продовольчі товари зросли не лише у нашому регіоні, а й в цілому в країні.

Як зазначалось на нараді, у зв'язку з подорожанням енергоносіїв виробники намагаються припинити випуск дешевих продуктів харчування, а значить, позбутися соціального сегменту у його вартості. Так, вершкове масло жирністю 72,5% поступово зникає з прилавків, натомість з'являється 73%, що вже не підлягає під позицію регульованої ціни на цей вид продукції.

Необґрунтовано дорожчає в Україні пташине м'ясо, всі види овочевої продукції у роздрібній мережі. При цьому спостерігається різна інтенсивність впливу місцевих органів влади на ситуацію.

Під час свого виступу перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Бережний повідомив, що обласна виконавча влада має намір збивати ціни на споживчому ринку шляхом організації ярмарків, де свою продукцію по собівартості будуть продавати як аграрії, так і переробники. Наступних вихідних ярмарки пройдуть у Запоріжжі (на площі біля цирку), Бердянську, Мелітополі, Токмаку, інших містах області.

Цю ідею запорізьких посадовців міністерство економіки України запропонувало запровадити й іншим регіонам країни.

Учасники селекторної наради також дійшли спільної думки, що варто продовжити дію минулорічного меморандуму між владою, виробниками і торговельниками, залучивши ще і банкірів. Без кредитів, кажуть, сьогодні важко вижити всім і кредитні ставки при цьому мають бути поміркованими.

Також не варто забувати, що не останню роль у формуванні цін на споживчому ринку відіграють і засоби масової інформації. Тому треба створювати відповідне інформаційне середовище навколо політики ціноутворення на той чи інший вид продукції і говорити про економічно обґрунтовані ціни.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також