Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Наші діти повинні рости та пізнавати світ у комфортних та безпечних умовах» – Віталій Туринок на відкритті дитячого садка у Бердянську

15 січня 2020 - 15:10

Голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Туринок та заступниця голови Марина Кудерчук відвідали у Бердянську комунальний заклад дошкільної освіти комбінованого типу (ясла-садок) №27 «Сонечко», який відкрився після капітального ремонту.

Директорка закладу освіти Валентина Мироненко провела  гостям екскурсію по відремонтованому садку. Вона розповіла, що дошкільний навчальний заклад № 27 «Сонечко» введено в експлуатацію у 1965 році. На сьогодні тут працює 11 вікових груп, у яких виховується 220 дошкільнят.

За її словами, ремонт – найкращий подарунок на 55-ти річний ювілей закладу. Садок засяяв, став світлішим та комфортним.

Цей садок був першим серед дошкільних закладів області, у якому ще з 1996 року весь навчально-виховний процес здійснювався українською мовою.

Наприкінці 2019 року за кошти Державного фонду розвитку регіонів будівлю було повністю реконструйовано. Замінено покрівлю, утеплено фасад, встановлено металопластикові вікна та двері, відремонтовано групи, спортивну залу, харчовий блок та пральню. Обладнано альтанки на ігрових майданчиках та укладено тротуарну плитку, проведено озеленення території.

Важливо, що у 2016 році у садку відкрито першу групу з інклюзивною формою навчання, яку відремонтовано за кошти Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), а з 2019 року функціонує друга інклюзивна група.

Вітаючи керівника та колектив дошкільного закладу «Сонечко», Віталій Туринок наголосив, що наші діти повинні рости та пізнавати світ у комфортних та безпечних умовах. Наприклад, таких, як створено наразі тут.

– Ми не планували візит саме до 55-ти річного ювілею дитячого садочку. І як приємно бачити такий оновлений, відремонтований дошкільний заклад. Вважаю, це друге життя для нього. Я дякую усім, хто причетний до реконструкції. За такий короткий час ви зробили великий обсяг робіт. Звичайно, дякую керівникові – Валентині Мироненко − за працю. Мені відомо, що у Вас, Валентино Олександрівно, сьогодні день народження. Вітаю від усього серця! Також важливо, що заклад був одним із перших у нашій області, де навчання здійснюється українською мовою. Саме так формується наша українська свідомість. Що ми закладемо у наших дітей зараз – то і отримаємо у майбутньому. Тож, я ще раз вітаю усіх, нехай заклад процвітає, викладачі працюють із задоволенням, а вихованці ростуть у мирі та злагоді, − зазначив Віталій Туринок.

Міський голова Бердянська Володимир Чепурний зазначив, що кошти ДФРР надійшли у вересні. Фактично капітальний ремонт виконано за три місяці. Повна вартість реконструкції склала 10,7 млн грн, 1,5 млн грн − місцевого бюджету Бердянська. У результаті виконаних заходів створені комфортні та безпечні умови для виховання дітей та надання їм якісної освіти. Завдяки проведеній термомодернізації та заміні інженерних мереж планується зменшити споживання теплової енергії на 30%, води − на 12%.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі