Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна студентська рада сприяє розв'язанню нагальних проблем та організації цікавого дозвілля для молоді

24 січня 2020 - 13:33

Під час засідання обласної студентської ради при голові облдержадміністрації студентський актив області підбив підсумки своєї діяльності та окреслив плани на майбутнє. У заході взяли участь заступниця начальниці Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Інна Киник, керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Володимир Подорожко та народний депутат Павло Мельник.

На початку заходу учасники розглянули кадрові питання, зокрема зміни в складі студентської ради. Також у ході засідання було підбито підсумки діяльності за 2019 рік.

− Минулий рік був насичений яскравими подіями. Маємо надію, що у 2020 році ваш запал стане ще сильнішим, і ми втілимо ваші ідеї та ініціативи й організуємо низку цікавих, пізнавальних, яскравих заходів. Бажаю вам натхнення та успіхів у навчанні, − звернулася до присутніх Інна Киник.

Також вона нагадала, що розпочато прийом заявок на здобуття Премії Кабінету Міністрів за особливі досягнення молоді у розбудові України.

Учасники прозвітували про проєкти, які було організовано протягом останніх років за підтримки обласної влади. Зокрема, студенти відвідали засідання круглих столів та сесію за участю представників обласної влади, концерти творчих колективів, взяли участь в інтерактивній грі «Країна гідності», велоестафеті «Єдність в ім'я Перемоги», стали учасниками Форуму «Жодних рішень для молоді без молоді», взяли участь у фестивалі «Світ трудової молоді» (посіли 2 місце) та екоакції. Для них влаштували Караоке паті у Запорізькому обласному центрі молоді. Також вони мали можливість пройти стажування в органах влади, відвідали Будинок Уряду й Міністерство молоді та спорту України. А студенти Мелітопольського державного педагогічного університету ім. Богдана Хмельницького стали учасниками програми міжнародного обміну. Також було організовано виїзні засідання обласної ради трудової молоді, зокрема днями студенти відвідали ДП «Івченко-Прогрес».

Присутні розглянули й план роботи Ради в І півріччі 2020 року, зокрема програму обміну представників Запорізької обласної студентської ради та молодіжних лідерів України «Студ-Бумеранг», святкування Міжнародного жіночого дня, проведення обласного ЕКО-форуму, участь команди ОСР в обласному фестивалі трудової молоді, виїзне засідання Ради до молодіжного центру People.UA, проведення щорічного молодіжного форуму, святкування Міжнародного дня молоді.

У свою чергу, представники обласної влади, Запорізького обласного центру молоді та Обласного центру патріотичного виховання зазначили, що готові підтримувати ініціативи студентів.

Також студенти звернулися до представників обласної влади з проханням сприяти врегулюванню проблемного питання щодо єдиного вступного іспиту для навчання у магістратурі на спеціальностях технічного спрямування. Адже багато учасників єдиного вступного іспиту з іноземних мов, що проводився у 2019 році за технологією ЗНО і результати якого необхідні для вступу на деякі магістерські спеціальності, не змогли подолати поріг тесту «склав/не склав».

− На сьогодні я отримую третю вищу освіту, як і ви, є студентом, тому наразі проблеми, з якими ви стикаєтеся, мені знайомі. Минулого року я подав проєкт Закону про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» щодо покращення соціально-економічного становища студентів в Україні, а саме індексацію стипендій. До питання, яке ви підняли сьогодні, ми підійдемо комплексно та, заручившись підтримкою обласної влади, сприятимемо його вирішенню на користь студентів, − зазначив Павло Мельник.

За підсумками засідання, було прийнято рішення створити робочу групу для опрацювання цього питання.



Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі