Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Добудувати незавершені об’єкти допоможе держава

24 лютого 2009 - 14:01

Про реалізацію цього проекту розповів журналістам на брифінгу в прес-центрі ОДА заступник голови облдержадміністрації Геннадій Фукс.

Робоча група, створена при облдержадміністрації, на вимогу Кабінету Міністрів України та Мінрегіонбуду затвердила перелік об'єктів незавершеного будівництва, ступінь готовності яких перевищує 70%. На початок 2009 року таких нарахували десять. До Міністерства регіонального розвитку та будівництва України область направила 6 заявок на фінансування пілотних об'єктів незавершеного житлового будівництва. В свою чергу київські чиновники адресували їх для перевірки будівельних компаній на відповідність вимогам до позичальників (у випадку надання кредиту забудовникам) або до самих об'єктів, які можуть бути заставою (у випадку надання кредиту фізичним особам на купівлю житла) двом банкам – «Ощадбанку» і «Укрексімбанку». Нині ці фінансові установи вивчають ситуацію на шести об'єктах.

А саме: незавершені житлові будинки у Запоріжжі по вул.. Автозаводській,5 (споруджує ТОВ «Арсенал-Резерв»), на розі вул. Бородинської і пров. Зоряного ( ТОВ «Константа»), вул.. Новокузнецькій (ВАТ «Запорізький домобудівний комбінат»), по вул.. Товариській, 79 (ТОВ «Консалтингова компанія «Логіка»), по вул.. Лермонтова,1 (ТОВ «Адмін»), по вул.. Хіміків, що у Бердянську (ТЖБК «Азовський»).

До цього списку не ввійшов будинок по вул.. Радгоспній, 26-а, ступінь готовності якого становить 62%, але, за словами Геннадія Фукса, обласна виконавча влада сприяє створенню тут товариства співвласників будинку (із 62 квартир договори вже заключні з 60 інвесторами) і отриманню ним державної реєстрації права власності в БТІ на об'єкт незавершеного будівництва. Далі будівництво буде закінчено за власні кошти мешканців.

Всього в області нараховується 52 об'єкти незавершеного будівництва. Ступінь готовності половини з них наближається до 70%. На завершення їх будівництва потрібно 461,6 млн. грн. кредитних коштів.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць