Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух: «Ми відкриті до конструктивних пропозицій»

24 лютого 2009 - 14:12

Голова обласної державної адміністрації Олександр Старух провів брифінг для представників засобів масової інформації з актуальних питань життєдіяльності регіону.

Очільник області повідомив, що попри економічну кризу, що охопила країну, регіон виконує план надходжень як до місцевого, так і до державного бюджету в повному обсязі.

- Це, безперечно, є позитивним моментом. Хоча навесні нас можуть очікувати серйозні проблеми з виконанням державного бюджету, - зауважив посадовець.

За словами Олександра Старуха, наразі в області зберігається доволі складна соціально-економічна ситуація. Так, за попередній місяць через зупинку одного з найбільших машинобудівних підприємств регіону – «АвтоЗАЗу» - падіння промислового виробництва склало 42% - це найгірший по країні показник. Щоправда, у лютому ця ситуація має дещо покращитися, оскільки «АвтоЗАЗ» відновив роботу.

Внаслідок економічної кризи продовжує зростати заборгованість із заробітної плати, яка на сьогодні складає близько 52 млн. грн. Проте у сусідніх індустріальних регіонах цей борг значно вищий, подекуди у рази, і значну частку його складає заборгованість підприємств вугільної галузі.

Напруженою залишається й ситуація на ринку праці. Особливе занепокоєння викликає зростання кількості працівників, що знаходяться у вимушених неоплачуваних відпустках. Частково вирішити це питання можна було б за рахунок ухвалення відповідних нормативних актів – зокрема, щодо часткового безробіття. Проте поки що ані Уряд, ані народні обранці не демонструють розуміння проблеми.

Керівник регіону також поінформував представників ЗМІ про роботу, яку проводить облдержадміністрація щодо мінімізації наслідків економічної кризи та захисту інтересів населення області. Посадовець наголосив на готовності місцевої виконавчої влади до діалогу з громадськістю у будь-яких питаннях, що стосуються життєдіяльності регіону та вирішення наболілих проблем.

- Обласна влада готова підтримати всіх громадян, що в межах чинного законодавства намагаються відстоювати свої права – підприємців, вкладників банків, власників автотранспортних засобів, - наголосив Олександр Старух. – Ми відкриті до конструктивних пропозицій та співпраці.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя