Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Боргова "яма" глибшає

25 лютого 2009 - 16:08

Відбулося засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості з заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Ситуація з виплати заборгованої заробітної плати в регіоні залишається складною. Лише у січні борги зросли на 11% і в цілому по області становлять 49,6 млн. грн. Понад 77% їх припадає на економічно активні підприємства. На кінець минулого року до сумного списку додалися ще 48 підприємств.

У розрізі форми власності картина така. На приватні підприємства припадає майже 70% боргів. Підприємства державної форми власності продемонстрували позитивний рух - протягом січня їх борги скоротились на 971 тис. грн. Комунальники, навпаки, наростили. А бюджетна сфера взагалі наразі такого явища, як борги, не знає.

Значні борги утворили в основному запорізькі підприємства. Тому на засідання робочої групи викликали керівників саме цих колективів. Тепер вони мають якнайшвидше скласти графіки погашення боргів з конкретно визначеними термінами.

На подальших засіданнях робочої групи вирішено започаткувати і розгляд тих скарг, які надходять на «гарячу» телефонну лінію, започатковану головним управлінням праці та соціального захисту населення облдержадміністрації.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також