Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Учасники наради у Президента домовилися про кроки щодо боротьби із кризою

27 лютого 2009 - 14:39

Інформуючи про підсумки наради з координації дій усіх органів державної влади та політичних сил в кризових умовах розвитку економіки, Президент України Віктор Ющенко повідомив, що її учасники досягли домовленості про реалізацію «трьох кроків, які будуть здійснювати разом».

Президент повідомив, що крок перший - це підписання сьогодні спільної декларації, у якій йтиметься про економічний стан України та готовність сторін, що брали участь у сьогоднішній нараді, спільно боротися із наслідками кризи. «Це заклик і до опозиції: спільними кроками формувати ефективну відповідь на кризу», - наголосив В.Ющенко. Декларація буде підписана Президентом України, урядом та НБУ. «Коло підписантів може буде розширене», - зауважив В.Ющенко.

Крок другий - підготовка спільної позиції щодо співпраці України з Міжнародним валютним фондом. В.Ющенко підкреслив, що робоча група має виробити документ, який демонструватиме спільну політичну волю всіх гілок влади щодо забезпечення реалізації конкретних економічних питань. «Ми опрацьовуємо цей документ як документ, який формує єдину спільну політичну волю для його реалізації. Це конкретне висвітлення тих антикризових кроків, які слід зробити в тому числі і через Верховну Раду», - сказав Глава держави.

Учасники наради домовилися, що в понеділок, 2 березня, о 15.00 цей документ буде представлений і парафований у рамках робочої групи експертами і фахівцями, які працювали від імені сторін, які сьогодні брали участь у нараді.

Крок третій. Було досягнуто домовленості про створення робочої групи з представників сторін - учасників сьогоднішньої наради, мета якої - вироблення спільного антикризового пакету. «Який він буде за глибиною - це покаже готовність сторін брати на себе політичну відповідальність за рішення, які сьогодні не є простими», - підкреслив В.Ющенко. Він наголосив, що насамперед, йдеться про питання Держбюджету-2009 та загальноекономічні питання.

У зустрічі брали участь Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко, Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, Голова Національного банку України Володимир Стельмах та представник фракції Партії регіонів Микола Азаров.



За матеріалами Прес-служби Президента України

 

Читайте також

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування