Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Подолання бідності вимагає спільних зусиль

30 березня 2009 - 15:13

Згідно розпорядження голови обласної державної адміністрації затверджено заходи щодо реалізації у 2009 році Стратегії подолання бідності, спрямовані на забезпечення соціального захисту населення від безробіття в умовах зменшення попиту на робочу силу, посилення адресності соціальної допомоги найбільш вразливим верствам населення.

Ними передбачено багатопланові дії. Серед першочергових завдань - активізація роботи з працевлаштування незайнятого населення на вільні і новостворені робочі місця, завдяки чому очікується утримати рівень безробіття в області на рівні не вищому за 8,5%. Особлива увага приділяється організації системи навчання, перенавчання, підвищення кваліфікації, стажування з тим, щоб привести у відповідність попит та пропозицію робочої сили на ринку праці. Сприятиме соціальному захисту населення і тимчасова зайнятість безробітних на оплачуваних громадських роботах.

В умовах кризи особливої актуальності набирає контроль за своєчасною виплатою заробітної плати та скороченням заборгованості з неї. З цією метою на територіях будуть працювати "гарячі" телефонні лінії для звернень громадян, для підприємств-боржників будуть укладені жорсткі графіки погашення заборгованості.

Важливим завданням є забезпечення своєчасних виплат соціальної допомоги, збереження функціонування мережі закладів соціального захисту для проблемних сімей з дітьми, інвалідів, бездомних, осіб, звільнених з місць позбавлення волі. Якими б складними не були часи, не повинні залишитися без турботи органів влади діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування. Протягом року планується створити 38 прийомних сімей для 53 вихованців та 2 дитячі будинки сімейного типу. Також має бути забезпечено роботу притулків, надання всього комплексу соціальної, психологічної, медичної допомоги для цієї категорії дітей.

Виконання цих та інших заходів покладено на структурні підрозділи облдержадміністрації, органи виконавчої влади на місцях, що безумовно вимагає об"єднання зусиль та взаємодії з органами місцевого самоврядування і причетними службами.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області