Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Одинокі пенсіонери звертаються на обласну гарячу лінію щодо роз’яснень про отримання допомоги

7 квітня 2020 - 11:32

foto

Чимало звернень на обласну гарячу лінію надходять щодо надання соціальної, матеріальної та гуманітарної допомоги нужденним та одиноким. Пенсіонерів цікавить отримання пенсійних виплат на пошті та в банках, а також щодо отримання по 1000 грн.

Рішенням Уряду від 1 квітня передбачено виплату одноразової грошової допомоги у сумі 1 тисячі гривень. Її отримають понад 10,6 мільйонів осіб. Зокрема, це стосується пенсіонерів, розмір пенсійної виплати яких менше 5 тисяч гривень, та громадян, які одержують державну соціальну допомогу у зв’язку з інвалідністю та за віком замість пенсії. Виплата буде здійснена після внесення змін до Державного бюджету на 2020 рік та затвердження необхідних фінансових документів. 

Також, пенсіонерам старше 80 років, в яких розмір пенсії не перевищує 9 205 гривень, збільшено щомісячні виплати у розмірі до 500 гривень. Такі пенсіонери отримають компенсаційну виплату в доповнення до вже встановлених статусних підвищень, надбавок до пенсій дітям війни, учасникам бойових дій, членам сімей загиблих, учасникам війни.

Крім того, встановлено найменшу пенсійну виплату на рівні 2 600 гривень (з урахуванням підвищень до пенсії) пенсіонерам старше 80 років зі страховим стажем 20 років для жінок та 25 років для чоловіків. Вже в квітні відповідну компенсацію отримають 1,5 млн пенсіонерів.

Також у Запорізькій області введено додаткові протиепідемічні заходи. Зокрема, заборонено перебування в громадських місцях без засобів індивідуального захисту, переміщення групою осіб у кількості більше ніж дві особи та перебування на вулиці без документів.

Важливо пам’ятати, якщо ви відчуваєте симптоми захворювання (підвищену температуру, кашель тощо) потрібно зателефонувати своєму сімейному лікарю та розповісти не тільки про свій стан, а і про можливі контакти із особами, що приїхали з-за кордону – місць, де зафіксовано коронавірус. За можливості потрібно самоізолюватися та чекати вказівок лікаря.

Як ми писали раніше, медичні працівники екстреної допомоги, що приїжджають на виклики, не будуть проводити тест на COVID-19.

На сайті облдержадміністрації постійно оновлюється інформація в розділі «Все про коронавірус». Тут є: інформаційні, фото-, відеоматеріали на будь-які теми. А головне, з офіційних джерел. Не забувайте про основні рекомендації від головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка.

Про випадки відмови від проведення дослідження на коронавірусну інфекцію, за наявності відповідних симптомів, просимо повідомляти на гарячу лінію. Запорізька обласна гаряча лінія працює цілодобово за номером: 0-800-503-508.

 Загалом з початку березня на обласну гарячу лінію надійшло 4307 звернень, з них переважна більшість стосується питань епідеміологічної ситуації в області.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни