Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для новацій у сфері енергозбереження є резерви

31 березня 2009 - 15:42

Нараду з питань визначення основних принципів енергетичної безпеки у Запорізькій області та забезпечення реалізації її пріоритетних напрямків у 2009 році провів перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Бережний за участю заступника голови обласної ради Леоніда Анісімова, керівників  структурних підрозділів ОДА, територіального управління державної інспекції з енергозбереження по Запорізькій області, ВАТ «Запоріжжяобленерго»,  енергосервісної компанії «Екологічні Системи» та уповноважених представників  наукових закладів

- На нещодавній нараді у Президента України Віктора Ющенка з питань забезпечення ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів відзначалось, що на фоні інших регіонів наша область вже має  позитивні результати у впровадженні енергозберігаючих технологій. Але ми самі знаємо, що не всі   резерви ще використані, – зазначив Олександр  Бережний, відкриваючи нараду.

Тому учасники зібрання неодноразово наголошували, що, враховуючи специфіку промислового виробництва нашого регіону, одним з постійних та основних напрямків економії енергетичних ресурсів було і залишається використання вторинних енергоресурсів у вигляді доменного, коксового та феросплавного газів на металургійних підприємствах Запоріжжя. У сільських районах – це використання  електроенергії та альтернативних видів палива,   розвиток вітроенергетики.

На думку учасників наради, варто розробити галузеві та регіональні програми з енергоефективності, створити систему моніторингу основних її показників, залучити інвестиції для реалізації енергозберігаючих проектів та технологій,       сформувати засади науково-технічної політики у сфері проектування, будівництва та реконструкції житлових та громадських будівель і споруд, звернутись до центральних органів влади внести зміни до державних стандартів і будівельних нормативів, прискорити розробку порядку реалізації механізму «зелених» інвестицій, передбачених положеннями Кіотського протоколу.

- Для  ефективної роботи  необхідно провести аудит використання енергоресурсів, привчити всіх по-господарськи  ставитись до використання енергоресурсів  і питати за  це з кожного керівника. У нас зайві витрати, на жаль, стаються  від нашої бездіяльності, – наголосив  О. Бережний.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області