Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область отримала від великого бізнесу електричні медичні аспіратори

8 квітня 2020 - 18:09

Сьогодні, 8 квітня, Запорізька область отримала гуманітарний вантаж від великого бізнесу. Захід відбувся в обласній інфекційній лікарні.

Запорізький феросплавний завод передав для потреб запорізьких лікарень 17 електричних медичних аспіраторів.

Голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Туринок подякував представникам соціально орієнтованого бізнесу, які підтримали ініціативу Президента України і надають необхідну допомогу лікарям і жителям нашої області.

 - Сьогодні ми отримали гуманітарну допомогу від бізнесу області. Запорізький завод феросплавів не залишився осторонь нагальних потреб та передає запорізьким лікарням нове обладнання для допомоги хворим, які знаходяться у несвідомому стані. Медичні аспіратори будуть використовуватись в хірургічних та реанімаційних відділеннях лікарень. Дякую запорізьким підприємствам, які надають своєчасну допомогу.  Сучасне медичне обладнання допомагає лікарям рятувати сотні та тисячі життів. На сьогодні свої зусилля об’єднали представники влади, бізнесу, благодійники. Лише разом ми зможемо подолати сучасні виклики пандемії, які стали перед нами та перед світом, - наголосив голова облдержадміністрації Віталій Туринок.

 В. о. голови правління АТ Запорізький завод феросплавів з персоналу Олександр Ратніков зазначив, що це перший, проте не останній гуманітарний вантаж від підприємства.

- Запорізький завод феросплавів не може залишатися осторонь тих проблем, з якими наразі стикається медицина, у тому числі у Запорізькій області. У нас працює 3 тисячі запоріжців і ми працюємо для Запоріжжя. Заводчанами прийнято рішення щодо передачі медичного обладнання до лікарень області. Медичні аспіратори – це прилади для відводу рідини з легенів хворих, які непритомні. Також найближчим часом планується постачання медичного одягу, засобів захисту, апаратів штучної вентиляції легенів та іншого медичного обладнання. Ми впевнені, що, за необхідності, це обладнання допоможе зберегти здоров’я та життя запоріжців, - зазначив Олександр Ратніков.

Планується розподіл обладнання наступним чином: Запорізька обласна клінічна інфекційна лікарня – 4, Мелітопольська багатопрофільна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги – 4, Бердянське територіальне медичне об’єднання – 3, Дніпрорудненська багатопрофільна міська лікарня – 3, Пологівська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування – 3 медичних аспіратори.

Головний лікар Запорізької обласної інфекційної клінічної лікарні Володимир Шинкаренко повідомив, що на сьогодні всі питання з придбанням обладнання чи ліків оперативно вирішуються. Також він запевнив, що за підтримки обласної влади забезпечено усім необхідним обладнанням обласну інфекційну лікарню. Тривають перемовини з представниками бізнесу й депутатського корпусу та відпрацьовується механізм надання необхідної медичної допомоги та сертифікованих медичних товарів.

На 10:00 8 квітня у Запорізькій області зареєстровано 45 лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19. Одужало семеро пацієнтів, всі вони виписані з лікарні. Летальних випадків не зафіксовано. 

  

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області