Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Стосується всіх: нові тарифи на електроенергію

1 квітня 2009 - 09:26

Впроваджено в дію Постанову Національної комісії регулювання електроенергетики України від 19.03.2009 № 311 "Про зміну тарифів на електричну енергію, що відпускається населенню і населеним пунктам" та затверджено зміни до Порядку застосування тарифів на електричну енергію, що відпускається населенню і населеним пунктам, якою передбачено наступне.

Населенню, яке проживає у житлових будинках (у тому числі готельного типу та гуртожитках), обладнаних у встановленому порядку кухонними електроплитами (у тому числі у сільській місцевості), нарахування проводиться за тарифом 15,6 коп. без ПДВ за 1 кВт. год. незалежно від обсягів споживання, без необхідності надання будь-яких підтверджуючих документів. Це не розповсюджується на населення, яке проживає у житлових будинках (у тому числі готельного типу та гуртожитках,) у яких згідно технічних умов на інженерне забезпечення об'єкта архітектури в частині енергопостачання не передбачено електричних плит. Отже у разі установки електричної плити в квартирі житлового будинку або електроопалення у індивідуальному порядку норма п. 1.4.1 Порядку не застосовується, а споживач розраховується за спожиту електричну енергію за тарифом 20,3 коп. без ПДВ за 1 кВт. год. до 400 кВт. год. (включно) і 63,55 коп. за 1 кВт. год. – за умови споживання понад 400 кВт. год. електроенергії на місяць (з розрахунку на весь обсяг споживання).

У багатоповерхових будинках, які не обладнані в установленому порядку кухонними електроплитами або електроопалювальними установками, застосування відповідного тарифу, а також внесення відповідних змін у договори про користування електричною енергією можливо тільки за умови виконання для будинку в цілому, а не для окремих мешканців, наступних етапів:

  1. Отримання в енергопостачальній організації власником об'єкта архітектури технічних умов на інженерне забезпечення об'єкта архітектури в частині енергопостачання в цілому.
  2. Підготовка власником об'єкта архітектури проекту зовнішнього енергозабезпечення відповідно отриманим технічним умовам на інженерне забезпечення.
  3. Погодження цього проекту з енергопостачальною організацією.
  4. Виконання проекту.

На мешканців індивідуальних будинків, розташованих у приватному секторі міст (у тому числі в сільській місцевості), у разі установки електричної плити в індивідуальному порядку також не застосовується норма п. 1.4.1 Порядку. Споживач розраховується за спожиту електричну енергію за тарифом 20,3 коп. без ПДВ за 1 кВт. год. до 400 кВт. год. (включно) і 63,55 коп. без ПДВ за 1 кВт. год. – за умови споживання понад 400 кВт. год. електроенергії на місяць (з розрахунку на весь обсяг споживання).

Застосування тарифу 15,6 коп. без ПДВ за 1 кВт. год. незалежно від обсягів споживання власниками індивідуальних будинків, розташованих у приватному секторі міст (у тому числі в сільській місцевості) можливо у разі, якщо будинок буде обладнаний у встановленому порядку кухонними електроплитами та електроопалювальними установками або електроопалювальними установками за умови розрахунків за спожиту електроенергію за тризонними тарифами, диференційованими за періодами часу.

З метою обладнання будинків, розташованих у приватному секторі міст (у тому числі у сільській місцевості), кухонними електроплитами та електроопалювальними установками або електроопалювальними установками власнику будинку необхідно звернутися з письмовою заявою до відповідного структурного підрозділу ВАТ «Запоріжжяобленерго» і виконати наступні заходи:

  1. Отримати технічні умови на інженерне забезпечення будинку в частині енергопостачання.
  2. Погодити з енергопостачальником встановлення тризонного лічильника електричної енергії.
  3. Підготувати проект зовнішнього енергозабезпечення відповідно отриманим технічним умовам.
  4. Погодити проект з енергопостачальником.
  5. Виконати проект.
  6. Виконати заходи для укладання договору про користування електричною енергією.

Якщо будинок вже обладнаний в установленому порядку кухонними електроплитами та електроопалювальними установками або електроопалювальними установками, але облік електричної енергії виконується не тризоновим лічильником, власнику будинку необхідно звернутися з письмовою заявою до відповідного структурного підрозділу ВАТ «Запоріжжяобленерго» та:

  1. у разі, якщо будинок обладнаний приладом обліку, який за своїми технічними характеристиками не може бути запрограмований на облік електричної енергії за трьома зонами, погодити з енергопостачальником встановлення тризонного лічильника електричної енергії та виконати реконструкцію системи обліку в будинку.
  2. У разі, якщо будинок обладнаний приладом обліку, який за своїми технічними характеристиками може бути запрограмований на облік енергії за трьома зонами, погодити з енергопостачальником його перепрограмування.
  3. З метою вчасного і вірного визначення обсягу споживання електричної енергії для застосування відповідного тарифу споживачам необхідно щомісяця передавати покази приладів обліку електричної енергії до відповідного структурного підрозділу ВАТ «Запоріжжяобленерго» або забезпечити безперешкодний доступ до приладів обліку представників енергопостачальника.

 

 

Головне управління промисловості та розвитку інфраструктури

Читайте також

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби