Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Чітка робота Пенсійного фонду забезпечить соціальний спокій у суспільстві

29 квітня 2009 - 09:04

У прес-центрі облдержадміністрації начальник головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області Анатолій Казачук провів брифінг щодо підсумків роботи у 1 кварталі 2009 року.

Анатолій Казачук поінформував журналістів про те, що до бюджетів ПФ області за І квартал поточного року з усіх джерел надійшла сума 1 млрд. 332 млн. грн. Власні надходження склали 995,8 млн. грн. або 111% від планових показників. Однак порівняно з аналогічним періодом минулого року ця сума скоротилася на 0,3%. Причиною негативної тенденції названо зменшення страхових внесків та внесків з фонду оплати праці.

Тому на розширеному засіданні колегії головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області, яке пройшло цього ж дня в обласній державній адміністрації, мова йшла про пошук додаткових джерел наповнення бюджетів. Було запропоновано насамперед звернути увагу на пошук дієвих механізмів боротьби з заробітною платнею « у конвертах». Також доцільним визнали залучення до добровільної участі у пенсійній системі громадян, які працюють за межами Батьківщини.

Останнім часом стрімко зросла кількість державних підприємств, які мають борги з обов'язкових платежів. Якщо на початок року таких в області було 44, то на 1 квітня їх кількість зросла до 57. Ряди боржників поповнюють і комунальні підприємства, з початку року їх збільшилося на 10 і тепер становить 62.

Оприлюднив начальник управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області і деякі досягнення. Зокрема, всі місяці поточного року пенсіонери отримували належні їм виплати вчасно та у повному обсязі.

Разом з тим, існують проблеми у тих, хто одержує пенсії через банки – були зафіксовані випадки затримки та обмеження виплат. Як зазначалося, через таку поведінку розірвано угоди з 10 банківськими установами. Та незважаючи на це, чисельність бажаючих отримувати пенсії через банки не зменшується і становить 41,4% від загальної кількості пенсіонерів.

- Будемо намагатися й надалі зберігати таку позитивну тенденцію, - зазначив Анатолій Казачук. - У цей час, як ніколи, намагаємося працювати чітко й ефективно, адже від нашої роботи залежить соціальний спокій у суспільстві.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни