Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області презентували новий путівник «Шляхами Запоріжжя. Туристичні маршрути»

28 вересня 2020 - 15:55

У виставковій залі Запорізького обласного краєзнавчого музею відбулася презентація путівника «Шляхами Запоріжжя. Туристичні маршрути». У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації (стажування) Олександр Свистун, директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко, запорізькі гіди, студенти профільних спеціальностей.

Вітаючи присутніх із Всесвітнім днем туризму, заступник голови облдержадміністрації (стажування) Олександр Свистун зауважив, що в області розпочато роботу над створенням Стратегії розвитку туризму, розробляється брендбук регіону.

Владислав Мороко, презентуючи путівник, підкреслив, що він допоможе мандрівникам відкрити для себе красу Запорізького краю. У збірнику маршрутів лаконічно описано туристичні принади та розміщено QR-коди, за допомогою яких можна отримати розширену інформацію на сайтах відповідних об’єктів або громад.

У книзі представлені п’ять варіантів подорожей вздовж головних автомагістралей регіону. Вони підійдуть як для мандрівки вихідного дня, так і на кожен день. У рамках маршрутів зібрані найрізноманітніші туристичні об’єкти – природні (заповідники, парки, пам’ятки), історичні (залишки старовинних укріплень, палацові комплекси, пам’ятки археології, архітектури, містобудування, культові споруди), розважальні (зоопарки, зелені садиби, аквапарки). Деякі подорожі завершуються на узбережжі Азовського моря.

Путівник представляє варіанти подорожей, розрахованих на різні вікові категорії та будь-який бюджет. Познайомитися з книгою буде цікаво і туристам, що вперше відвідують область, і самим мешканцям регіону.

 

Довідково.

Проєкт створений в рамках розвитку туристичної галузі регіону за активної підтримки Запорізької обласної ради та Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької облдержадміністрації. Керівник проєкту – директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко. Автор тексту та дизайн путівника розробив Михайло Мордовськой. Фотографії до книги надали відомі фотографи Запоріжжя: Анатолій Волков, Дмитро Смольєнко, Сергій Лавров, Михайло Мордовськой, Олексій Толмачев, Наталя Шестакова, Володимир Лініков, Дмитро Янущенко, Олена Піддубна та ін.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області