Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Приймально-діагностичне відділення медико-санітарної частини в м. Енергодар ремонтується в рамках проєкту «Велике будівництво»

30 вересня 2020 - 10:50

Сьогодні, 30 вересня, голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Боговін з робочою поїздкою відвідав місто Енергодар, де ознайомився з ходом капітального ремонту приймально-діагностичного відділення комунального некомерційного підприємства «Спеціалізована медико-санітарна частина».

Ремонтні роботи у медичному закладі проводяться за проєктом EMERGENCI 2020 у рамках реалізації програми Президента України «Велике будівництво». Приміщення медичного закладу планується привести до європейських стандартів, що забезпечить функціонування всіх напрямків діагностування та надання швидкої допомоги жителям м. Енергодар на сучасному високому рівні.

«Спеціалізована медико-санітарна частина» на сьогоднішній день обслуговує все населення міста, теплову станцію ДТЕК, Запорізьку АЕС. У медичному закладі функціонують відділення: трансфузіології, хірургії, внутрішніх хвороб, кардіології, травматології, неврології, інфекційне відділення, відділення екстракорпоральних методів лікування; відділення відновного та реабілітаційного лікування, консультативно-діагностичний центр тощо. Також на базі закладу розміщені клініко-діагностична лабораторія, клініко-бактеріологічна лабораторія та рентгенодіагностичне відділення.

У рамках проєкту капітального ремонту закладу передбачається ремонт приймально-діагностичного відділення, створення умов безперешкодного життєвого середовища для осіб з інвалідністю, заміна мережі водопостачання та каналізації, влаштування додаткових проєктованих санітарних приладів в кабінетах, встановлення низки видів освітлення та засобів пожежної безпеки. 

На сьогодні завершено ремонт приймального відділення та триває модернізація діагностичної частини відділення. До кінця жовтня заклад закінчить ремонт приміщень для рентгенкабінету та комп'ютерного томографу. Завершення всіх ремонтних робіт планується у грудні 2020 року.

Окремо під час перебування в місті Енергодар Віталій Боговін завітав до місцевого відділу поліції, де ознайомився із роботою системи відеоспостереження «Безпечне місто». Система успішно функціонує з 2019 року. Реалізацію програми «Безпечне місто» забезпечує комунальне підприємство «Єдині інформаційні системи».

«Безпечне місто» - це аналітична система оповіщення та обробки даних, що надходять з IP-відеокамер. Система здатна автоматично визначати автомобільні номери, стежити за об’єктом, визначати покинуті предмети, скупчення людей, залишений транспорт. На території міста загалом встановлено 64 відеокамери: з них 11 налаштовані на розпізнавання автомобільних номерів. За допомогою системи виявлено та притягнуто до відповідальності 99% порушників ПДР, що складає близько 1545 адміністративних правопорушень. Камери спостереження стали в нагоді при розкритті кримінальних правопорушень, 17 тяжких ДТП. З часу впровадження системи «Безпечне місто» показники розкриття злочинів зросли на 12%. Планується розширення мережі та встановлення камер у "сліпих зонах" і на території навчальних закладів 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?