Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Медичний центр в селищі Заповітне Кам’янко-Дніпровського району обладнано сучасним устаткуванням

30 вересня 2020 - 14:30

Голова облдержадміністрації Віталій Боговін оцінив результати проведеного ремонту приміщення та облаштування медичного центру в селищі Заповітне Водянської сільської ОТГ під час своєї робочої поїздки до Кам’янко-Дніпровського району.

В медичному центрі успішно функціонують амбулаторія загальної практики сімейної медицини комунального некомерційного підприємства «Водянський центр первинної медико-санітарної допомоги», діє палата тимчасового перебування пацієнтів, дитячий, процедурний та стоматологічний кабінети. Медичний центр обслуговує понад 1300 осіб. Заклад активно долучається до проєкту телемедицини. 

Власником будівлі, в якій розташовується медичний центр, є ПрАТ «Племзавод «Степной». Протягом 2019 року за ініціативи генерального директора товариства за власні кошти підприємства було проведено капітальний ремонт приміщення, придбано медичне обладнання. На сьогодні в центрі є устаткування для проведення ЕКГ, первинних аналізів. 

У приміщенні медичного закладу розміщена бригада екстреної медичної допомоги. Зона обслуговування бригадою – близько 25 км, час доїзду до місця виклику – близько 20 хвилин до найвіддаленішої точки зони обслуговування.

Актуальним для пункту базування бригади екстреної медичної допомоги залишається питання придбання електрокардіографа з функцією телеметрії (ціною понад 50 тис. грн), поновлення автопарку. 

В місті Кам’янка-Дніпровська очільник області мав нагоду ознайомитися з роботою компресорної станції Нікопольського управління захисних масивів Дніпровських водосховищ.

Компресорна станція діє з 1981 року. Головне її призначення - це забезпечення підтримки рівня ґрунтових вод на глибинах нижче 2 м від поверхні землі та захист від підтоплення земель с. Водяне, м. Кам'янки-Дніпровської та 8,8 тис. будівель з населенням близько 20 тис. осіб. Задля цього на станції встановлено 3 нові компресори. Згідно з рішенням Запорізької обласної ради у 2019 році Водянській сільській раді виділено понад 14 млн. грн для реконструкції гідротехнічних споруд: буріння 37 водознижуючих свердловин вертикального дренажу з ерліфтною системою підняття води. На даний момент пробурено 9 із запланованих свердловин. 

Також під час поїздки голова облдержадміністрації ознайомився з роботами щодо модернізації будівлі та впорядкування прилеглої території загальноосвітньої школи в с. Нововодяне.

Освітній заклад функціонує з 1980 року. У приміщенні школи обладнано кабінети математики, української мови та літератури, основ інформатики та обчислювальної техніки, актова зала та майстерня. В 2020 році проведено капітальний ремонт, утеплено фасад школи, оновлено  вікна, облаштовано класи для навчання за програмою Нової української школи.  У планах керівництва школи - облаштування спортивного майданчику з тренажерами, ремонт внутрішніх приміщень та впорядкування прилеглої території.

Наприкінці голова облдержадміністрації Віталій Боговін відвідав ПрАТ «Племзавод «Степной». Підприємство спеціалізується на розведенні великої рогатої худоби та свиней, виробництві молочної і м'ясної продукції, її продажу. Догляд за тваринами повністю автоматизований. 

 

 


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору