Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Голова облдержадміністрації ознайомився із найбільшою програмою екологічної модернізації

1 жовтня 2020 - 16:41

Сьогодні, 1 жовтня, голова Запорізької облдержадміністрації відвідав одне з найбільших підприємств регіону - ПАТ «Запоріжсталь». Під час робочої зустрічі з генеральним директором товариства Олександром Мироненком очільник області наголосив на питаннях зниження забруднення атмосферного повітря.

  • Громадськість вимагає від влади реакції та вживання реальних заходів, які допоможуть вирішити проблеми навколишнього середовища і ми не можемо ігнорувати ці вимоги. Запорізький проммайданчик – це не суто «Запоріжсталь», це безліч інших підприємств. Але ви є одним із найбільших підприємств регіону і водночас маєте найбільшу програму з екологічної модернізації. Тому хочемо побачити на власні очі, що робить Запоріжсталь, щоб в області, де живуть і працюють її люди, легше дихалося, - зазначив Віталій Боговін.

Голова облдержадміністрації ознайомився із функціонуванням пункту управління аглофабрикою, системою моніторингу викидів. Зокрема, генеральний директор Олександр Мироненко повідомив, що впровадження проєктів із екологічної модернізації розпочалися у 2012 році і поетапно тривають донині. На підприємстві встановлена двоступенева система газоочищення: 24 тисячі фільтрів, які постійно оновлюються протягом року. На сьогодні показники викидів у повітря становлять від 4 до 25 мг. на куб.м. (при законодавчо затвердженій європейській нормі – 50 мг. на куб.м.).

Під час зустрічі очільник області також відвідав будівельний майданчик, де відбувається реконструкція системи технологічної газоочистки агломашини №1 і модернізація аспірацій хвостових частин агломашини № 1-6.

Окремо генеральний директор «Запоріжсталь» роз’яснив один із міфів, що існують навколо викидів із заводу. За його словами, те що часто можна спостерігати, цей дим насправді є водяним паром з вежі гасіння коксохімічного заводу. За технологією відбувається наступне: «Гарячий кокс вивантажується з печі в гасильний вагон. Потім передається під вежу гасіння, де подається звичайна вода. Коли на гарячий кокс потрапляє вода, то утворюється пара».

  • Для мене дуже важливо, аби Запорізьку область перестали називати неблагополучною з точки зору екології. Щоб люди не мітингували на вулицях від безвиході, а спокійно жили, працювали та бачили, що цим питанням опікується влада, співпрацює з бізнесами та спільними зусиллями ми досягаємо успіху – поступово, стабільно, як і має бути, - зазначив наприкінці Віталій Боговін.

Очільник області також зауважив, що для прояснення ситуації необхідно розуміти, яких заходи із захисту навколишнього середовища вживають і на інших підприємствах

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни