Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Повна ліквідація заборгованості з заробітної плати – прямий обов’язок керівників територій

28 серпня 2009 - 13:54

На цьому наголосив заступник голови облдержадміністрації Микола Фролов під час обласної селекторної наради з актуальних питань життєдіяльності та розвитку територій.

Позитивна динаміка погашення заборгованості з заробітної плати почала спостерігатися ще у липні. Станом на 1 серпня у порівнянні з початком року загальна сума заборгованості скоротилася на 2,5 %, і складала 64,4 млн. грн. Обласна виконавча влада сподівається, що й надалі ця тенденція зберігатиметься.

Проте, у регіоні ще залишаються території, які продовжують нарощувати борги. Переважно це економічно активні підприємства Бердянська та Мелітополя, а також Кам'янсько-Дніпровського, Запорізького і Токмацього районів.

Суттєво погіршився стан виплати заробітної плати на комунальних підприємствах Василівського, Великобілозерського, Веселівського, Приморського та Розівського районів.

- Нагадую, що за борги підприємств комунальної форми власності перед людьми відповідатимуть у першу чергу керівники як місцевої виконавчої, так і представницької влади. Тому, боротися з цим негативним явищем ми повинні разом всіма можливими засобами, - підкреслив посадовець.

Не оминули увагою на селекторі й території, підприємства яких і нових боргів не створюють, але й старі не ліквідують. Зокрема, це стосується Токмака, Василівського та Куйбишевського районів.

Учасники селекторної наради також обговорили стан виконання Указу Президента України «Про невідкладні заходи щодо захисту власників земельних ділянок та земельних часток (паїв)». Насамперед, обласну виконавчу владу турбує питання: чи на всіх територіях сільгоспвиробники, які орендують землю, вже перейшли на 3-відсотковий розрахунок за використання земельних паїв. З'ясувалося, що є райони, де за оренду ділянок сплачують 2 % і менше. Такі випадки, зокрема, є у Якимівському, Мелітопольському та Веселівському районах. Трохи більше 2 % сплачують у Чернігівському та Кам'янсько-Дніпровському районах. Представники цих територій обіцяли повністю вирішити питання протягом двох місяців. На що Микола Фролов зазначив, що позитивних зрушень він чекає вже за два тижні.

Також на нараді йшлося про організацію виконання Указу Президента України «Про винесення на всенародне обговорення проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України»

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області