Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До кінця поточного року територію артбази мають передати місцевій громаді

28 серпня 2009 - 15:47

Перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Бережний провів нараду з питань координації дій щодо остаточного вирішення проблемних питань на території 275 АБРБ біля с. Новобогданівка Мелітопольського району.

У заході взяли участь представники Міністерства оборони України, МНС України, УСБУ в Запорізькій області, ГУ МНС України в Запорізькій області, управління з питань НС та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації, а також Мелітопольської райдержадміністрації.

- Нам якнайшвидше необхідно узгодити дії щодо остаточного вирішення проблемних питань на території колишніх артскладів та до кінця року передати її територію місцевим органам влади для подальшого використання у господарських цілях, - наголосив Олександр Бережний, звертаючись до учасників наради.

З метою остаточного вирішення проблемних питань на території 275 АБРБ, передачі земельної ділянки та майнового комплексу бази місцевим органам влади для подальшого використання у господарських цілях протокольним рішенням наради запропоновано МО України, МНС України, обласним управлінням, установам та організаціям виконати ряд заходів щодо своєчасного знищення вибухонебезпечних предметів, які можуть бути виявлені під час сортування металобрухту. Крім цього необхідно вирішити питання стосовно залишків залізобетонних конструкцій, які утворилися внаслідок вибухів і знаходяться на адміністративно-господарській території бази, а також щодо розбору захисних ґрунтових брустверів на технічній території бази. Під час проведення робіт відповідні служби мають посилити контроль за усуненням недоліків, пов'язаних з порушенням природоохоронного законодавства на території бази.

Крім цього у протокольному рішенні йдеться про необхідність прискорення прийняття Кабінетом Міністрів України розпорядження «Про передачу майнового комплексу військового містечка № 6 у с. Новобогданівці» місцевим органам влади для подальшого використання у господарських цілях.



Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі