Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Шляхи вирішення проблем ДП "Радіоприлад" шукають спільними зусиллями

28 жовтня 2009 - 16:53

З цією метою зібралися представники структурних підрозділів обласної виконавчої влади, міськвиконкому, заводу "Радіоприлад", "Банку Кіпру", який є його кредитором, на засідання, яке провів перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Бережний.

Насамперед мова йшла про ситуацію навколо медсанчастини заводу.

–Це питання має складну історію, воно пов'язане з проблемами державного управління підприємством, коли у різні часи до його керівництва "заводили" "своїх" людей, - нагадав присутнім витоки проблеми Олександр Бережний.

Як відомо, ще у 2006 році завод передав свою медсанчастину під заставу для отримання кредиту у 20 млн. грн.. Не маючи змоги розрахуватися за кредитними зобов"язаннями, сума яких разом з відсотковими ставками виросла до 25 млн. грн., "Радіоприлад" постав перед загрозою втрати свого майна. Так, у лютому п.р. кредитор – "Банк Кіпру" звернувся з судовим позовом щодо повернення боргу.

Завдяки численним нарадам, які проводила облдержадміністрація, багатостороннім зустрічам досягнуто домовленість про призупинення виконання судового рішення. Однак кошти необхідно знайти і повернути кредитору. Яким чином? Про намічений шлях доповів в.о. директора ДП "Радіоприлад" Сергій Панфілов. Він повідомив, що з липня п.р. щодо заводу застосовано процедуру банкрутства, яка передбачає для підприємства з державним статусом фінансове оздоровлення. На залучені кошти під державні гарантії заводчани і розраховують погасити кредит.

- Ми підтримуємо ваше прагнення зберегти статус медсанчастини та її використання за прямим призначенням, адже ціна питання – медичне обслуговування біля 50 тисяч населення, - зазначив Олександр Бережний.

Другим питанням розглянуто ситуацію у зв'язку з аварією, яка днями трапилася на трансформаторній підстанції ДП "Радіоприлад". В результаті постраждало не лише виробництво від знеструмлення, а й комунальна інфраструктура Південного мікрорайону. Завдяки оперативним діям сил МНС життєдіяльність комунального господарства відновлена, протягом тижня, як запевнив С.Панфілов, буде стабілізовано роботу підприємства. Але докорінне вирішення проблеми цим не вичерпується. Як наголосив Олександр Бережний, протягом тривалого часу завод не виконував численні приписи служб МНС, електроенергетиків щодо забезпечення безпечної роботи підстанції. Тому посадовець доручив винести це питання на розгляд комісії з ТЕБ НС, а також рекомендувати керівництву ДП "Радіоприлад" опрацювати питання щодо передачі трансформаторної підстанції у комунальну власність з подальшою її передачею "Запоріжжяобленерго".

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби