Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Микола Фролов: «Мусимо діяти чітко, ефективно і швидко»

30 жовтня 2009 - 16:19

Заступник голови облдержадміністрації Микола Фролов провів екстрене розширене засідання обласної надзвичайної протиепідемічної комісії.

- Міністерство охорони здоровя України вже підтвердило факт, що грип, який лютує в західному регіоні держави, є тим, який науковці називають каліфорнійським. У нашій області ситуація не загрозлива, але маємо бути готовими до будь-якого розвитку подій. Мусимо діяти чітко, ефективно і швидко, - такими словами Микола Фролов від імені обласної виконавчої влади звернувся до присутніх у залі представників місцевих органів влади, медиків, освітян, працівників культури.

Першочерговим завданням для місцевих органів влади (до 13.00 31 жовтня), за словами посадовця, є створення територіальних робочих груп, які б могли прийняти рішення про виділення коштів з місцевих бюджетів для профілактики і лікування вірусних захворювань і які зможуть ухвалювати конкретні рішення у випадку виникнення надзвичайної ситуації.

Обласна робоча група, яку, за дорученням голови обласної державної адміністрації, очолює Микола Фролов, одне з таких рішень прийняла щойно перед засіданням комісії.

З понеділка на тиждень запроваджується карантин у дитячих садках, школах, ПТУ, вузах 1-4 рівнів акредитації з імовірною пролонгацією ще на  два тижні. Крім того у регіоні на три тижні заборонено проведення будь-яких культурних і розважальних масових заходів.

Також члени робочої групи звернулися до всіх політичних партій, які вже розпочали передвиборчу агітацію, призупинити свою агітаційну мітингову діяльність із масовим скупченням людей.

- Переконаний, що у тих, хто має більше розуму, рейтинг зросте ще вище, - зазначив М. Фролов, звертаючись через засоби масової інформації до тих, хто наразі займається політиканством і поширює чутки про неготовність медичних закладів регіону до боротьби з вірусними захворювання.

- І влада, і медики готові до роботи у «фронтових» умовах. Антивірусними препаратами медичні заклади забезпечені, госпітальна база також готова. Всі бажаючі можуть пройти вакцинацію, - констатував посадовець.

Окремо керівник робочої групи звернувся до власників аптек і попередив про відповідальність за необґрунтоване підняття цін на засоби профілактики простудних інфекційних захворювань.

- Не наживайтесь на цьому. Карати будемо жорстко. Для цього обласна влада має законні важелі, - попередив М. Фролов.

Особлива увагу на засіданні звернули на питання підготовки самих медиків до роботи з інфікованими хворими. Адже відомо, що саме відсутність такої готовності у тернопільських медиків значно погіршила ситуацію.

Микола Фролов звернувся і до представників правоохоронних органів з проханням посилити роботу у цей період, щоб "вимушені канікули" не погіршили криміногенну ситуацію в області.

Медики планують відкрити «гарячу» телефонну лінію, номер якої оприлюднять днями через засоби масової інформації. Працівники охорони здоров'я отримали від заступника керівника регіону завдання вести щоденний моніторинг стану захворювання на ГРВІ, а також негайно розмістити в публічних місцях пам'ятки про вірусні захворювання з роз'ясненнями, які перші кроки має зробити кожен громадянин у разі виявлення симптомів захворювання на грип.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області