Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До 15-го грудня інвентаризація об’єктів газопостачання має бути завершена

26 листопада 2009 - 15:20

Таке запропоноване першим заступником голови облдержадміністрації Олександром Бережним рішення прийняла обласна робоча група з питань інвентаризації об'єктів газопостачання, які використовуються для розподілу природного газу.

З метою упорядкування управління газовим господарством в межах країни створено державне підприємство «Нафтогазмережа» з територіальними філіями у кожній області.

- Завдання виконавчих органів на місцях - створити територіальні робочі групи, які повинні у короткий термін забезпечити в повному обсязі інвентаризацію газового господарства у кожному районі та надати відповідні форми звітності до обласної робочої групи. Термін закінчення інвентаризації - 15 грудня, - наголосив О. Бережний, розпочинаючи засідання.

Друге завдання, яке отримали керівники територій, - прискорення передачі всіх газотранспортних мереж у державну власність згідно з діючим законодавством.

За інформацією ВАТ «Запоріжгаз» на початок листопада ця робота незадовільно ведеться в Бердянському, Вільнянському, Запорізькому, Михайлівському, Оріхівському та Приморському районах, а також у містах Запоріжжя і Бердянськ .

Так, не передано на баланс ВАТ «Запоріжгаз» майже 900 кілометрів газопроводів. За інформацією ВАТ «Мелітопольгаз» подібні проблеми є в Мелітополі, Веселівському та Мелітопольському районах.

Працівниками ВАТ «Запоріжгаз» у ході постійного нагляду за технічним станом систем газопостачання були виявлені порушення охоронної зони газопроводів на території обласного центру, а саме: розміщення поблизу газопроводів різних об'єктів, посадка дерев з порушенням вимог техніки безпеки. Це заважає спеціалістам газових служб виконувати технічне обслуговування газопроводів і споруджень на них, а також перешкоджає можливості оперативно добратися до газопроводів у випадку виникнення аварійної ситуації.

- Там, де мова йде про небезпеку для життя людей і де ігнорують проблему, відповідальність лежить на перших особах, - підкреслив Олександр Бережний.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області