Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Рівень аварійності за участю «маршруток» все ще є високим

27 листопада 2009 - 13:56

Аналіз рівня аварійності на дорогах області при пасажирських автомобільних перевезеннях обговорили на нараді, яку провів перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Бережний.

Нині к ількість суб'єктів господарювання, які надають послуги з перевезення пасажирів на підставі виданих ліцензій, складає 455 одиниць, кількість автобусів (мікроавтобусів), які використовуються для перевезення пасажирів, – 3275.

За даними Управління ДАІ ГУМВС України в Запорізькій області з початку року в області зареєстровано понад 50 випадків дорожньо-транспортних пригод з постраждалими за участю водіїв автобусів. З них 12 випадків сталися з вини водіїв.

- Цей показник менший за минулорічний, але все ще є високим, тому вимагаю від головного управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації, місцевих органів влади, державної автомобільної інспекції жорстких заходів до перевізників, які допускають перевезення пасажирів з грубими порушеннями, аж до розірвання договорів та позбавлення ліцензії, - наголосив Олександр Бережний.

За даними Служби автомобільних доріг у Запорізькій області, у поточному році з метою зменшення аварійності на дорогах було встановлено і замінено 5564 дорожні знаки, встановлено 4,6 кілометра нового бар'єрного огородження та 8,3 кілометра відремонтовано.

Учасники наради заслухали інформацію про роботу автоперевізників у Мелітополі і дійшли висновку, що м іська влада допустила укладення договорів з ними з порушенням вимог законодавства про автомобільний транспорт. На сьогоднішній день більша частина перевізників, що працюють на міських маршрутах, не мають всіх необхідних дозвільних документів. В результаті недостатньої роботи по впорядкуванню автоперевезень з боку Мелітопольського міськвиконкому мають місце випадки ДТП за участю перевізників, зафіксовано факти керування автобусом у стані алкогольного сп'яніння.

- У Мелітополі така тенденція намітилась давно, тому можемо говорити про системний збій в роботі органів місцевого самоврядування з перевізниками, - зазначив перший заступник керівника регіону.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств