Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Кам’янсько-Дніпровському районі розпочалося будівництво сучасного терміналу

28 грудня 2009 - 10:28

Голова обласної державної адміністрації Олександр Старух взяв участь в урочистостях з нагоди початку будівництва перевантажувального терміналу у місті Кам’янка-Дніпровська. У заході також взяли участь голова Кам’янсько-Дніпровської РДА Микола Бєліков та генеральний директор  ТОВ СП «Нібулон» Олексій Вадатурський.

- В області вже багато років працюють 39 елеваторів. Половина з них потребують оновлення. Тож для регіону будівництво цього терміналу має велике значення. Також дуже важливо, що у ці кризові часи національний інвестор прийняв рішення вкласти гроші у цей масштабний проект, - окреслив ситуацію голова ОДА Олександр Старух.

Будувати високотехнічний сучасний комплекс на березі Каховського водосховища отримала дозвіл від місцевої влади компанія «Нібулон» - найбільший  національний зернотрейдер. На ринку України компанія працює вже 18 років і за цей час вона здобула репутацію «компаньйона, якому можна довіряти». На сьогодні компанія має 36 виробничих підрозділів в 11 регіонах країни.

Очільник регіону привітав генерального директора  ТОВ СП «Нібулон» Олексія Вадатурського на запорізькій землі і висловив сподівання, що цей проект буде тільки початком подальшої плідної співпраці.

- Запорізьку область ми обрали не випадково – у вас є всі умови для успішної реалізації цього проекту. Ви отримуєте достатню кількість врожаю зернових та олійних культур, маєте вихід до моря. Не менш важливим є і щира зацікавленість та всіляке сприяння у вирішенні поточних питань керівництва обласної державної адміністрації, - звернувся до присутніх  Олексій Вадатурський.

Загальна вартість проекту в Кам’янсько-Дніпровському районі обійдеться інвестору у 100 млн. грн.. Термінал буде вміщати до 60 тисяч тонн зерна, а завдяки сучасному методу зберігання дозволить економити 50-70 грн. з тонни продукції.

Крім того, по завершенні будівництва термінал працевлаштує 100 жителів  Кам’янки-Дніпровської.

- Реалізація такого масштабного проекту підвищить  економічний потенціал всього регіону, - висловив переконання Олександр Старух,  пояснивши, що будівництво терміналу будуть обслуговувати понад 40 різноманітних, насамперед місцевих, організацій та 1000  працівників.

Повністю здати об’єкт планують вже у травні 2010 року.

По завершенні урочистостей очільник регіону разом з Олексієм Вадатурським заклали капсулу для нащадків у стіну майбутнього терміналу.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя