Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Співпраця влади та бізнесу – запорука розвитку регіону

28 січня 2010 - 10:55

Голова обласної державної адміністрації Олександр Старух разом зі своїм першим заступником Олександром Бережним взяли участь у роботі звітно-виборної конференції обласної федерації роботодавців, що пройшла під головуванням її очільника Петра Ваната.

Передусім Олександр Старух подякував керівництву та членам федерації за конструктивний діалог з владою та плідну співпрацю у вирішенні соціально-економічних проблем краю.

- Цей рік видався важким – область втратила понад 30% обсягу промислового виробництва, в першу чергу, внаслідок відсутності системних реформ як у цьому секторі, так і в економіці в цілому, - наголосив керівник регіону.

Втім, завдяки вжитим на місцях заходам по окремих напрямках негативний вплив економічної кризи вдалося пом'якшити. Зокрема, Олександр Старух високо оцінив спільну діяльність влади та підприємців у розробці та реалізації регіонального плану антикризових заходів, а також подякував всім роботодавцям, що за нелегкої економічної ситуації зберегли трудові колективи.

Та проблем у регіоні й надалі залишається чимало, і головна з них, на думку посадовця, - існуюча модель державного управління, що створює надмірну централізацію влади.

- Нинішня конституційна модель недієздатна, вона гальмує розвиток територій і загрожує існуванню регіонів як самостійних адміністративних одиниць, - зазначив Олександр Старух.

Тож голова облдержадміністрації закликав представників бізнесу консолідуватися у відстоюванні інтересів Запорізького краю.

- Наша область має величезний потенціал, але якщо ми не згуртуємося, не активізуємо роботу, цей потенціал залишиться нереалізованим, а сьогоднішні проблеми – нерозв'язаними, - звернувся посадовець до учасників конференції.

На завершення виступу Олександр Старух запевнив запорізьких роботодавців у готовності обласної влади до відкритого діалогу й подальшої співпраці.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна