Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Стратегія регіонального розвитку: кожен проект – крок уперед

28 січня 2010 - 15:46

Голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух провів засідання колегії ОДА. Участь у заході взяли всі заступники голови ОДА, перший заступник голови облради Олександр Клепаков, міський голова м.Запоріжжя Євген Карташов, голови РДА та міські голови міст обласного значення.

Про підсумки провадження у 2009 році Стратегії регіонального розвитку Запорізької області на період до 2015 року присутніх поінформував заступник голови ОДА Олександр Сін. Посадовець зазначив, що за два роки, що минули від дня затвердження Стратегії, відбулося багато позитивних зрушень в інвестиційному кліматі регіону. Розроблені і впроваджуються 34 інвестиційні проекти, 10 з них стосуються розвитку інфраструктури.

Особливо ж актуальні, на думку голови ОДА Олександра Старуха, на тлі непростої екологічної ситуації в області є проекти, спрямовані на її покращення – таких на сьогодні розроблено 6. Тож очільник регіону запропонував під час наступної колегії облдержадміністрації заслухати звіт управління екології та інших відповідних структур про хід реалізації цих проектів.

В регіоні також стартували кілька проектів щодо утворення кластерів: харчовий - «Купуй запорізьке – обирай своє!», кластер бджільництва «Бджола не знає кордонів» та кластер машинобудування «АгроБУМ».

В цілому ж принциповою відмінністю Стратегії регіонального розвитку Запорізької області, на думку фахівців, є механізм її втілення через реалізацію конкретних проектів.

- Кожен такий проект – невеликий, але конкретний крок на шляху розбудови регіону. Проте добрі результати матимемо лише тоді, коли всі зацікавлені сторони – передусім, громада, будуть активними, а не чекатимуть, що хтось прийде і все налагодить, - висловив переконання Олександр Старух.

Учасники колегії також розглянули «Схему планування території Запорізької області», яка розроблялась українським Державним науково-дослідним інститутом проектування міст «Діпромісто» з 2007 року. Наразі всі креслення готові і впорядковані, залишилось отримати погодження, необхідні для Міністерства регіонального розвитку та будівництва України. Затвердити Схему планування території регіону планується вже цього літа.

- Сьогодні ми з вами працюємо на випередження. Наші регіони-сусіди поки що не займаються цим питанням, і ми маємо нагоду бути першими, щоб до нашої думки дослухалися. Тож давайте не втрачати темпів, - закликав учасників засідання колегії Олександр Старух.

На завершення заходу голова облдержадміністрації подякував всім керівникам територій за належну організацію та проведення першого туру виборів Президента України.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни