Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підприємці самі мають докласти зусиль, щоб працювати у вигідних умовах

29 січня 2010 - 16:21

Заступник голови облдержадміністрації Олександр Сін провів засідання обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва.

Насамперед заступник голови ОДА Олександр Сін поінформував членів координаційної ради про те, що 27 січня Уряд ухвалив 25 рішень, які  мають спростити та впорядкувати відносини між бізнесом та дозвільними і контролюючими структурами. Зокрема, посадовець запропонував обговорити одне з них -  проект Закону України «Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва», який опубліковано на сайті Державного комітету України з питань регуляторної політики.  Цей законопроект передбачає введення єдиного податку для представників малого підприємництва.

За словами самих підприємців, цей проект має багато переваг – платники єдиного податку звільняються від сплати податку на додану вартість, на прибуток підприємств, податку на доходи фізичних осіб (у частині доходів, що отримані у результаті господарської діяльності) та інші. Відповідно спрощується і система складання звітності.

Однак, на думку Олександра Сіна, законопроект  має і слабкі сторони - чітко не прописана категорії підприємців, які матимуть право перейти на єдиний податок.

- Кожен з вас має детально ознайомитись з цим законопроектом, адже поки його не затвердили, ми можемо внести раціональні пропозиції, які можливо будуть враховані, - закликав присутніх О.Сін.

Також учасники засідання розглянули питання скорочення та оптимізації складу звітності суб’єктів малого підприємництва. Представники малого бізнесу висловили стурбованість тим, що кількість звітів, які вони мають надавати головному управлінню статистики у Запорізькій області, щорічно збільшується, при цьому багато нових звітів дублюють вже існуючі.

- Якщо нас не влаштовує ситуація,  маємо докласти зусиль й напрацювати свій план, який дозволить працювати у більш вигідних умовах, - наголосив Олександр Сін і запропонував створити робочу групу при головному управлінні статистики у Запорізькій області, до складу якої будуть включені й підприємці. Разом вони мають розробити пропозиції щодо спрощення існуючої системи звітності і направити їх на розгляд Уряду.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни