Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Стартувала V зміна у дитячих центрах “Артек” і “Молода гвардія”

23 червня 2021 - 15:57

Триває підбір та направлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, для оздоровлення і відпочинку за кошти державного бюджету. 23 червня до дитячих центрів “Артек” і “Молода гвардія” вже направлено 80 дітей пільгових категорій із Запорізької області.

Так, до центру «Артек» (м. Київ) направлено 35 дітей пільгових категорій, з них 9 дітлахів з багатодітних сімей; одна дитина з малозабезпеченої родини, двоє дітей з інвалідністю, одна дитина з родини, де батьки мають інвалідність, п’ятеро дітей учасників бойових дій (АТО/ООС), шестеро дітлахів позбавлені батьківського піклування, четверо внутрішньо переміщених дітей. Також путівки до центру отримали діти-переможці конкурсів різних рівнів, змагань та олімпіад, відмінники у навчанні, учасники дитячих творчих колективів та спортивних команд.

Дитячий центр «Молода гвардія» (м. Одеса) відвідає 45 дітей пільгових категорій, з них семеро з багатодітних сімей, одна дитина із малозабезпеченої родини, троє дітлахів з інвалідністю, десятеро дітей учасників бойових дій (АТО/ООС), діти-сироти та вимушені переселенці, талановиті переможці різноманітних конкурсі і змагань.

Всього у 2021 році у зазначених дитячих центрах за рахунок коштів державного бюджету вже оздоровлено 157 дітей Запорізької області.

Наразі триває підбір дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, для направлення їх на оздоровлення та відпочинок на VІ зміну до ДПУ «МДЦ «Артек» (16.07.2021-05.08.2021) та ДП «УДЦ «Молода гвардія» (15.07.2021-04.08.2021).

Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації звертає увагу, що діти пільгових категорій, визначених Законом України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», забезпечуються путівками до вищезазначених дитячих центрів у порядку черговості. Відповідно до Положень діти, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, мають право на отримання пільгової путівки за рахунок коштів державного бюджету за зареєстрованим місцем проживання. Діти, зареєстровані як внутрішньо переміщені особи, можуть отримати путівку за місцем фактичного проживання. Для того, щоб отримати путівку, батькам або іншим законним представникам таких дітей необхідно звернутись до управлінь (відділів) соціального захисту населення або інших структурних підрозділів органів місцевого самоврядування, визначених відповідальними за організацію оздоровлення та відпочинку дітей (з переліком таких установ можна ознайомитись на сайті Департаменту у розділі «Оздоровлення та відпочинок дітей»).

Для забезпечення путівками дітей, які навчаються у закладах загальної середньої освіти м. Запоріжжя, їх батькам (або іншим законним представникам) необхідно оформити заяву на отримання пільгової путівки для дитини у закладі освіти. 

Батьки (або їх законні представники), діти яких віком до 18 років є учнями/студентами інших закладів освіти м. Запоріжжя, для оформлення заяви на отримання пільгової путівки на оздоровлення мають звернутись до територіального відділу освіти м. Запоріжжя за зареєстрованим місцем проживання дитини.

Загальні умови для отримання путівок до ДПУ «МДЦ «Артек» та ДП «УДЦ «Молода гвардія»:

  • відсутність протипоказань за станом здоров’я;

  • наявність карти щеплень;

  • отримання пільгової путівки на оздоровлення та відпочинок за рахунок бюджетних коштів один раз на рік;

  • вікова категорія: від 7 до 18 років.

За оперативною інформацією, яку отримано від територіальних громад, де розташовані дитячі табори, станом на 22.06.2021 дозвільні документи на відкриття (форма 318/о «Акт приймання дитячого оздоровчого табору» тощо) отримали 17 ДЗОВ, а саме: у Бердянському районі - «Червона гвоздика», «Райський куточок», «Аіст», «Факел», «Факел» санаторного типу,  «Молода гвардія», «Мрія», «Сонячний», «Меотіда», «Прометей», «Ювілейний»; у Мелітопольському районі - «Чайка», «Зміна», «Северянін», «Юність», «Вогник», «Лазурна райдуга».


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області