Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух: Обласний центр має утвердити лідерські позиції в регіоні

24 червня 2021 - 12:35

На цьому наголосив очільник області під час зустрічі із Запорізьким міським головою Володимиром Буряком, його заступниками та народними депутатами України від нашого регіону Геннадієм Касаєм, Сергієм Штепою, Володимиром Кальцевим, Юлією Яцик та Павлом Мельником.  На порядку денному були нагальні проблеми розвитку м. Запоріжжя.

Серед найгостріших питань – підготовка  до можливої четвертої хвили коронавірусу та  запуск кисневих станцій у запорізьких лікарнях, завершення реконструкції приймальних відділень у 5-й та 9-й міських лікарнях, наведення порядку у шкільних їдальнях, передача місту повноважень із охорони культурної спадщини, активізація будівельних робіт у ЗОШ № 53 та міському палаці дитячо-юнацької творчості, які оновлюються за рахунок коштів Європейського інвестиційного банку. 

У вирішення цих питань готові активно включатися народні депутати України, які створили міжфракційне об’єднання у Верховній Раді України. Зокрема, Павло Мельник та Юлія Яцик говорили про необхідність розробки державної програми щодо встановлення сучасної протипожежної сигналізації у закладах освіти. Володимир Кальцев наголосив на необхідності системного реформування структур Держгеокадастру та Державної архітектурно-будівельної інспекції, через незадовільну роботу яких гальмується багато важливих для громад проєктів. 

Геннадій Касай впевнений, що місцеві громади мають більш активно розробляти проєкти, а народні обранці, у свою чергу, допоможуть знайти джерела їхнього фінансування. Один із таких проєктів – добудова корпусу ліцею «Перспектива» вже запропонував Сергій Штепа.

  • На розвиток нашого регіону маємо спрямувати максимум зусиль та працювати спільно, незважаючи на особисті політичні переконання. Обласний центр має утвердити лідерські позиції в регіоні, і ми прикладемо для цього максимум зусиль, - зазначив Олександр Старух. 

Учасники зібрання визначили пріоритети спільної роботи на найближчий час, вирішили розвинути такий формат спілкування та зробити зустрічі народних депутатів, обласної та міської влади регулярними.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна