Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці святкують 25-річницю головного закону нашої держави - Конституції України

25 червня 2021 - 14:43

З цієї нагоди в Запорізькій обласній філармонії відбулось урочисте зібрання та святковий концерт. Захід відвідав голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух.

Очільник області привітав земляків з прийдешнім святом та вручив державні нагороди і почесні відзнаки тим, хто докладає зусиль задля розвитку нашої країни, збереження її незалежності та суверенітету.

  • Шановні співгромадяни! Вітаю вас з цим визначним святом, адже Конституція - це суспільний договір, який ми разом уклали та якого маємо всі дотримуватися задля того, щоб у нашій державі панував порядок, і у громадян була змога реалізувати власні мрії. Сьогодні вже згадували Конституцію Пилипа Орлика, надбання часів Київської Русі та інші значимі документи. Всі вони стали фундацією створення Основного закону. Не потрібно сприймати його як книжку, де написані чиїсь думки. Конституція - це реальні відносини між людьми, між інститутами влади. Безсумнівно, в нашій державі їх варто вдосконалювати, що і робимо останні роки. Разом ми зуміли відстояти свої права на Майдані та розуміємо, що таке свобода, але громадянам треба ще вчитися відповідальності. Бо ці складові невід’ємні одна від одної. Наша Конституція недосконала, але ми маємо її дотримуватися і наповнювати реальним змістом. І це залежить від усіх нас: від кожного громадянина, а також державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування, нашої армії і всіх інших людей, які забезпечують найвищу цінність – творять незалежну, суверенну державу. Тому вивчаймо, розвиваймо і дотримуємось її всі разом, - зазначив  у своєму привітанні голова Запорізької ОДА.

З нагоди Дня Конституції України за вагомий особистий внесок у розбудову країни видатних жителів області відзначили медалями та грамотами.

Подяки Прем’єр-міністра України оголошено керівнику апарату Мелітопольської РДА Берегович Ірині, керівнику апарату Бердянської РДА Галущак Аллі, керівнику апарату Василівської РДА Таран Юлії,керівнику апарату Пологівської РДА Браженко Ірині та заступнику начальника управління – начальнику відділу управління персоналу Департаменту охорони здоров’я ОДА Савченко Руслані.

Розпорядженням голови  Запорізької обласної державної адміністрації за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, вірність військовій присязі та з нагоди Дня Конституції України Медаллю «За розвиток Запорізького краю» нагороджено лейтенанта, командира 3-ої роти Військової служби правопорядку військової частини А2176 Руслана Гаврика.

За сумлінну плідну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у подолання наслідків надзвичайних ситуацій на території Запорізької області та з нагоди Дня Конституції України Медаллю «За розвиток Запорізького краю» нагороджено старшого сержанта служби цивільного захисту, командира відділення 4-ої державної пожежно-рятувальної частини Головного управління Державної служби  України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області Павла Ковальова.

За сумлінну плідну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у забезпечення соціально-економічного розвитку Запорізької області  та з нагоди Дня Конституції України Медаллю «За розвиток Запорізького краю» нагороджено Смирнівського сільського голову Олександра Романюка.

Також Подяку голови Запорізької обласної державної адміністрації за сумлінну працю та високий професіоналізм оголошено монтажнику радіоелектронної апаратури та приладів 6-го розряду виробництва монтажно складального Казенного підприємства «Науково-виробничий комплекс «Іскра» Олександру Британову, заступнику директора з соціально-виховної роботи Інституту здоров’я, спорту і туризму імені Тетяни Самоленко Класичного приватного університету Ірині Євстігнеєвій, керівнику селянського (фермерського) господарства «Желудько» Запорізького району Віталію Желудьку.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку