Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підприємства регіону знову почали нарощувати борги із заробітної плати

24 лютого 2010 - 17:03

Відбулося засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, яке провів заступник голови облдержадміністрації Олександр Сін. Члени комісії розглянули стан погашення боргів на економічно активних підприємствах регіону.

Якщо наприкінці минулого року в області вдалося значно скоротити заборгованість із заробітної плати, то тепер ситуація суттєво ускладнилась. Протягом січня загальна сума боргу в регіоні збільшилась на 11 млн. грн. і становить 69,6 млн. грн. Більше половини цієї суми утворили економічно активні підприємства. У січні наростили борги підприємства Запоріжжя, Бердянська та Енергодара, а також Бердянського, Василівського, Вільнянського, Запорізького, Веселівського, Новомиколаївського, Оріхівського, Приморського та Розівського районів. Тож керівники цих територій поінформували членів комісії про перспективи погашення боргів на проблемних підприємствах.

- Якщо конструктивний діалог з власниками підприємств-боржників у нас не відбувається – ми не отримуємо план погашення заборгованості або вони взагалі ігнорують місцеву владу – робимо висновок, що підприємство безперспективне і розпочинаємо процедуру банкрутства, - проінструктував представників райдержадміністрацій Олександр Сін.

 До відповідальності будуть притягнуті й ті керівники підприємств, які свідомо надають комісії викривлені дані щодо виплати заробітної плати своїм працівникам. Наразі це безпосередньо стосується КП «Комбінат шкільного харчування» міста Енергодар, де приховували значний борг протягом  кількох місяців.

Стурбованість обласної влади викликає і той факт, що підприємства комунальної форми власності з початку року теж значно, у 3,5 раза, збільшили борги. Нині ця сума сягає вже 4,4 млн. грн. Найгірша ситуація спостерігається на підприємствах Бердянського та Василівського районів, де, за словами Олександра Сіна, складається враження, що місцева влада взагалі відсторонилася від вирішення цих проблем.

- Якщо власники підприємств не виконують своїх обов’язків і утворюють борги, вони особисто будуть нести відповідальність за це. На посадовців, які ігнорують проблеми комунальних підприємств, зволікають з прийняттям необхідних рішень чекає те саме, - застеріг колег  посадовець.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону