Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ситуація з цінами в області стала некерованою

26 лютого 2010 - 13:40

Заступники голови облдержадміністрації Микола Фролов та Олександр Сін провели обласну селекторну нараду з керівниками територій щодо стану забезпечення соціальних виплат та поточної цінової ситуації на споживчому ринку.

- Стан виконання місцевих бюджетів сьогодні дає стовідсоткову можливість для виплати заробітної плати, соціальної підтримки з усіх програм, - окреслив ситуацію Микола Фролов. – Питання пенсійного забезпечення теж вирішуються своєчасно. Сьогодні немає жодного району чи міста, де були б затримки з виплатою пенсій.

Проте ще є ряд територій, де за лютий не виплачена соціальна допомога малозабезпеченим категоріям населення.

Тому на селекторній нараді заслухано звіти керівників Василівського, Великобілозерського, Вільнянського, Кам'янсько-Дніпровського, Мелітопольського, Куйбишевського, Приазовського, Розівського, Чернігівського, Якимівського районів. Саме в цих районах існує заборгованість з виплати допомоги багатодітним сім'ям та дітям-інвалідам.

Посадовець поставив завдання перед керівниками територій повністю і своєчасно забезпечити всі соціальні виплати за лютий.

Щодо існуючої заборгованості з соціальних фондів, то за його словами, облдержадміністрація звернулася до центральних органів влади з вимогою профінансувати ці виплати.

Також Микола Фролов повідомив, що на перший квартал повністю буде забезпечено всі потреби в інсуліні, тому в цьому питанні не повинно виникати проблем.

Досить гостра критика на адресу керівників територій прозвучала від заступника голови облдержадміністрації Олександра Сіна щодо цінової ситуації на споживчому ринку. Проведену роботу на територіях щодо зниження цін він визнав незадовільною.

- Ми отримали не тільки не зниження, - відзначив Олександр Сін, - а збільшення цін практично з усіх позицій.

Навіть на тих територіях, де ціни були нижчі, протягом тижня відбулося їхнє підвищення.

Посадовець зобов'язав міських голів, голів райдержадміністрацій щотижнево проводити наради, на яких аналізувати стан цінової ситуації на території та заслуховувати звіти керівників, які отримали доручення знизити ціни.

Олександр Сін звернувся з проханням до засобів масової інформації встановити постійний контроль за роботою відповідних робочих груп і персонально їх керівників. Наради мають проводитися відкрито, із запрошенням на них представників ЗМІ.

Заступник голови облдержадміністрації вважає, що ситуація з цінами в Запорізькій області стала некерованою. Для поліпшення стану справ Олександр Сін доручив на всіх територіях щотижнево проводити ярмарки з продажу продовольчих товарів, щоб таким чином впливати на рівень цін.

На його думку, сьогодні немає об'єктивних причин для того сплеску цін, які населення спостерігає у торгівлі.

- Це просто спекулятивні прояви, - констатував Олександр Сін. - І я звертаюся до населення: давайте ми теж дамо оцінку цій ситуації і перестанемо купувати гречку, на яку нам щотижня на 20 відсотків піднімають ціну. А будемо їсти інші продукти.

Посадовець дав завдання управлінням економіки та агропромислового розвитку ОДА запрошувати нашу область підприємства харчової промисловості з сусідніх регіонів. А також доручив керівникам територій залучати тих виробників, які завозитимуть дешевшу продукцію.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також