Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область ділиться успішними історіями стратегування та залучення інвестицій

27 липня 2021 - 13:49

З метою обміну досвідом, навчання на успішних прикладах реалізації стратегій розвитку громад, до Запорізької області завітали представники органів місцевого самоврядування Луганської та Донецької областей.

27 липня гостей вітали координатор ПРООН з Цілей Сталого Розвитку у Запорізькій області Геннадій Устімов, керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко, голова Запорізької обласної ради Олена Жук, представники профільних департаментів ЗОДА.

  • Вже майже рік ми з вами живемо в межах нового адміністративно-територіального устрою. Весь попередній час, поки тривала реформа децентралізації, Запорізька область обіймала лідерські позиції зі створення спроможних громад. З 299 рад у Запорізькій області створили 67 територіальних громад. Всі вони сформувалися добровільно, прийняли осмислене рішення, і вже сьогодні ми бачимо зміни на краще. Облдержадміністрація разом з обласною радою підтримує території. У постійному режимі надаємо громадам всю необхідну методичну допомогу, навчаємо та роз'яснюємо проблемні питання. Бо тільки спільно зможемо зробити території потужними, спроможними та розвитковими, - зазначила у вступному слові Зінаїда Бойко.

У форматі “круглого столу” учасники зібрання обговорили стан впровадження адміністративної реформи у Запорізькій області, особливості стратегічного планування розвитку територій, окремі аспекти підготовки проєктів з реалізації стратегій розвитку громад, стан функціонування системи надання адміністративних послуг на місцевому рівні та інші проблемні питання з надання адміністративних, соціальних, медичних та культурних  послуг. 

Навчальний візит проходить в рамках Програми Відновлення та розбудови миру, яка реалізується ПРООН в Україні та Структурою Організації Об’єднаних Націй з питань ґендерної рівності та розширення прав та можливостей жінок (ООН Жінки) в Україні за фінансування Європейського Союзу.

Після “круглого столу” учасники навчань продовжили подорож Запорізькою областю. Візит триватиме до 31 липня. У планах делегації - провести низку зустрічей з представниками Запорізького центру розвитку місцевого самоврядування, Регіонального центру розвитку спроможних територіальних громад Запорізької області, Агенції регіонального розвитку Запорізької області, Інституту розвитку міста Запоріжжя Запорізької міської ради тощо. Також учасники навчань протягом кількох днів відвідуватимуть об’єднані територіальні громади Запорізького, Мелітопольського, Бердянського  районів, де вивчатимуть особивості реалізації стратегій розвитку територій на реальних успішних прикладах.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону

За матеріалами СБУ засуджено чергових колаборантів, які працюють на окупантів

Усиновлення дитини під час війни: що потрібно знати?

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства