Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До регіону завітав перший заступник Міністра аграрної політики Тарас Висоцький

27 липня 2021 - 14:07

Посадовець взяв участь у підписанні  Меморандуму про співпрацю між Міністерством аграрної політики та продовольства України, обласною державною адміністрацією та Всеукраїнською асоціацією громад з метою якісної реалізації аграрної політики та стратегії успішного розвитку села.

Свої підписи від імені сторін під цим значимим документом також поставили перший заступник голови Запорізької облдержадміністрації Володимир Шустов та заступник голови Всеукраїнської асоціації громад з виконавчої роботи - виконавчий директор Іван Слободяник.

Оцінюючи підписаний Меморандум, перший заступник голови ЗОДА зазначив, що це є важливим кроком на шляху до реалізації спільних проєктів та підтвердження взаємовигідної, ефективної співпраці. 

  • Меморандум має на меті забезпечити постійний зворотній зв’язок щодо системних проблем, які є у місцевого самоврядування, для негайного і своєчасного їх вирішення. Сподіваємось, що спільними зусиллями нам швидко вдасться досягти задекларованої мети для розвитку і процвітання агропромислового комплексу та сільських громад Запорізького краю, – зазначив  Володимир Шустов.

Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, в свою чергу, повідомив, що Міністерство аграрної політики та продовольства України цьогоріч ініціювало укладання відповідних Меморандумів з кожним регіоном. На сьогодні це вже восьмий подібний захід. Головна мета –  поліпшення взаємодії в рамках реалізації критичних реформ аграрного сектору: земельної, податкової та децентралізації. 

  • Запорізький край є високорозвинутим аграрним регіоном, має великі площі посівів та обсяги зібраного врожаю, є потужна переробна галузь, зрошення.  Завдяки Меморандуму ми зможемо всі ці переваги акумулювати і значно покращити результати роботи аграрного сектору. А це означає - більше податків та коштів в громадах, краща якість життя жителів села. Впевнений, що вже через рік ми матимемо перші досягнення від цієї співпраці, –  підкреслив посадовець.

Заступник голови Всеукраїнської асоціації громад з виконавчої роботи - виконавчий директор Іван Слободяник також наголосив, що Меморандум буде не декларацією, а основою для практичного втілення комунікації між Міністерством, обласною владою та громадами регіону.

  • Будь-який процес реформ потребує вчасного зворотного зв’язку, щоб робити необхідні правки та впевнено йти до успіху. Сьогодні ми з вами є свідками фундаментальних змін. Адже великий потік інформації, нові завдання, які отримують громади, вимагають вчасної реакції та вирішення конкретних проблем. Впевнений, що сьогодні ми започатковуємо реальний механізм втілення цієї комунікації, налагодження постійної взаємодії між сторонами, зацікавленими в успішному розвитку села, – наголосив Іван Слободяник.



Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?